Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fórum – Változást a kamarában

Fórum – Változást a kamarában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Változást a kamarában címmel kerekasztal-beszélgetést szervezett Zsarnóczky Martin, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökjelöltje, fiatal vállalkozók számára. A kéthavonta megrendezendő esemény célja, hogy segítséget nyújtsanak a fiatal cégképviselőknek, többek között az igénybe vehető támogatásokról. A mostani rendezvény vendége Dr. Kovács Patrik, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke volt.

A vállalkozóknak munkájuk van, nem idejük – mondja Zsarnóczky Martin, a megyei iparkamara elnökjelöltje, ezért is tervezik mindig esti időpontra a kerekasztal-beszélgetéseket. A héten is adódott ilyen alkalom, amikor a fiatal vállalkozókat várták egy szellemi műhelyre, hogy tapasztalatot cseréljenek, és a meghívott vendég segítségével új információkhoz jussanak.

– Magyarországon a kis- és közepes vállalkozások körülbelül egyharmada generációváltás előtt áll. Nagyon fontos ezért, hogy milyen eszközökkel tudjuk a fiatalokat segíteni, hogy elinduljanak a saját útjukon, illetve a generációk közt hogy tudunk olyan szinergiákat teremteni, olyan együttműködéseket, ahol egymást tudják támogatni – fogalmazott Dr. Kovács Patrik, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége elnöke.

Ezért is szeretnének információkat átadni a fiataloknak, hogy kezdjenek vállalkozásokat, vagy éppen folytassák a szülők cégeinek vezetését. Európában 3-ból két vállalkozás eltűnik, mert nem veszi át azokat a következő generáció.

Dr. Kovács Patrik hozzátette: tény, hogy Európában a legalacsonyabb a vállalkozói kedv, viszont egyre több támogatás igényelhető számukra.

A kamara egyébként jelenleg 17 ezer regisztrált tagot számlál, ám nem ad meg minden segítséget számukra – ezt már a beszélgetés szervezője, a kamara elnökjelöltje mondta el.

– Én szeretnék egy generációváltást, szeretnék új tapasztalatokat, szeretnék új programokat, és szeretném azt a párbeszédet, az Európai Unió, akár az egész globalizált világ között megtalálni, amire szükség van – fogalmazott.

Zsarnóczky Martin kidolgozta hét pontból álló programcsomagját, amelyeket az ilyen fórumokon hallottak is ihlettek, valamint az, hogy ő maga is fiatalon, mindössze 19 évesen indította el első vállalkozását. A beszélgetésen elhangzott: a fiatalok nagy része tart a kudarctól.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Rendszerváltó televíziók - dokumentumfilm
14:59
Mátrai sípályák - kisfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tunézia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
Luther Márton élete 10. – Szerelem és halál - rajzfilm sorozat
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Muzsla Néptáncegyüttes
19:12
Reklám
19:15
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:38
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság