Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kazahsztánban folytatja

Kazahsztánban folytatja

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Dr. Dávid Lóránt, az egykori Károly Róbert Főiskola és az Eszterházy Károly Egyetem turisztikai tanszékének korábbi vezetője ettől a tanévtől a Kazahsztáni Állami egyetem rektorhelyettesi pozícióját tölti be. Erről a Fórum legutóbbi adásában számolt be a nézőknek.

A Károly Róbert Campus egykori tanárát, dr. Dávid Lórántot sokan ismerhetik Gyöngyösön, hiszen számos nemzetközi turisztikai és oktatási projekt kapcsán találkozhattak vele. Az elmúlt tanéveket az Egri Eszterházy Egyetem Gazdasági és Társadalomtudományi karán töltötte.

Az új egyetem létrehozásában is oroszlánrészt vállalt. Úgy véli egy nagyobb és versenyképesebb intézmény a rendkívül erős felsőoktatási piacon sokkal eredményesebb lehet. Ennek kapcsán nyílt lehetősége arra, hogy a Shakarim Állami Egyetemen Kazahsztánban, ettől a tanévtől rektorhelyettesi posztot tölt be.

Ezzel a döntéssel a magyarországi oktatási szálakat nem vágta el. Az új egyetem a munkahelye lesz ugyan, de az egyik fő feladata az, hogy Magyarország egyetemeivel teremtse meg az élő és virágzó kapcsolatot.

Bízik benne, hogy ezzel a komoly lehetőséggel hozzájárulhat a felsőoktatás színvonalának további emeléséhez.


Tovább az archívumra