Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Védőnő kerestetik

Védőnő kerestetik

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Védőnő szakos hallgatókkal kötne tanulmányi szerződést a Gyöngyösi Önkormányzat, a jövőben megüresedő védőnői álláshelyek sikeres betöltése érdekében. Ösztöndíj-támogatással és lakhatási lehetőséggel is segítik azt a hallgatót, aki vállalja, hogy az egészségügyi alapellátás keretében városunkban védőnőként áll munkába. Jelentkezni a Polgármesteri Hivatal, Közigazgatási és Intézményirányítási Igazgatóságnál lehet.

Munkában Oszláncziné Dobos Mária iskola védőnő. Gyöngyösön, a Védőnői Szolgálat keretében 9 fő területi védőnő, és 7 iskolavédőnő tevékenykedik a mindennapok során.

Az intézményekben folyó védőnői munka folyamatosságának biztosítása érdekében, a munkakör betöltésére több alkalommal írtak már ki pályázatot, eddig azonban mindhiába – mondta dr. Horváth Gábor igazgató, aki hozzátette: a Gyöngyösi Önkormányzat most tanulmányi szerződéssel kívánja orvosolni a problémát.

– A tavalyi év óta, sajnos az iskola védőnőnél egy álláshelyet nem lehetett úgy betölteni, hogy a gyesen lévő kolléganő helyettesítése csak védőnők közreműködésével történjék, ezért az önkormányzat előző hónapokban döntött arról, hogy érdeklődő jelentkező védőnő szakos hallgatóval szeretne egyedi tanulmányi szerződést kötni – részletezte.

Az ösztöndíj-támogatás mellett, a lakhatási problémákat is megoldaná az önkormányzat. Néhány jelentkező már van.
A testület döntött arról is, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által biztosított többletforrást a védőnők között kiosztja.

– Ennek alapján, 8 hónapra visszamenően egyszeri juttatásként, egy illetménykiegészítést kapnak majd a szeptemberi fizetésükben a védőnők, illetve egy egyszeri összegben, beépítve a bérükbe, egy bér-forrás fog majd megjelenni – tette hozzá.

A tanulmányi szerződésre jelentkezni a Polgármesteri Hivatal, Közigazgatási és Intézményirányítási Igazgatóságnál lehet.


Tovább az archívumra