Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vándorkiállítás

Vándorkiállítás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyöngyösre érkezett egy napra az „Orbán a leggazdagabb magyar” című vándorkiállítás, amelyet az Együtt- a Korszakváltó Pártja mutat be országszerte. A táblákon azt mutatják be, hogy miként lett egy szerény körülmények között nevelkedő felcsúti fiúból Magyarország egyik leggazdagabb embere.

Fiatalkori képekkel, ingatlanok és családi tulajdonú bányák képeivel mutatja be az Együtt- a Korszakváltók Pártja azt, hogyan lett az ország egyik leggazdagabb embere Orbán Viktor. Számításaik szerint a miniszterelnök több mint 205 milliárd forintos vagyonnal rendelkezik.

– Ezek a vagyonok, amik meggyőződésünk szerint Orbánnak köze van hozzá, vagy azért, mert konkrétan az ő embere rendelkezik fölötte, vagy pedig az ő párttársa, aki neki szintén, pestiesen úgy mondják, hogy tejel, abból a részből egyébként, amit magának is megtart. Ilyen értelemben mi úgy gondoljuk, hogy ezen a politikán változtatni kell, fel kell számolni az ilyen jellegű politikát – mondta Juhász Péter,az Együtt- a Korszakváltók Pártja alelnöke.

Juhász Péter hozzátette: az Együtt szerint a kormánypárti emberek vagyonosodása helyett az egészségügyre, az oktatásra, a munkahelyteremtésre és a gazdaságfejlesztésre kellene többet költenie az államnak. Az ellenzéki párt szerint Orbán Viktor tulajdonában több olyan vagyonelem áll, amelyeket a vagyonnyilatkozatában nem tüntetett fel. Erről szól a vándorkiállítás is.

– Az ország minden részére próbáljuk elvinni, hogy tájékozódjanak az emberek, hogy miről szól Orbán politikája. Arról szól, semmi másról, hogy a közpénzt, azt valamilyen módon saját magának illetve mások által, strómanok által szintén saját magának játssza ki – sorolta Juhász Péter.

Juhász Péter azt mondta: az Együtt kormányra kerülése esetén számonkérhetővé teszi a vagyonnyilatkozatok rendszerét, így jogi következménye lesz, ha valaki hamis állításokat közöl. A miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan közleményben reagált a távirati irodán keresztül: azt írta: „Orbán Viktor vagyonnyilatkozata megfelel a valóságnak és a törvényeknek, teljes és hiteles”.


Tovább az archívumra