Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Már nem ingáznak

Már nem ingáznak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ünnepélyes keretek között adták át és áldották meg a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola ebédlőjét és tálaló konyháját. A fejlesztéseknek köszönhetően az idei tanévtől a gyerekeknek nem kell ingázniuk, már helyben, az intézmény épületében étkezhetnek.

Juhász Ferenc plébános már az iskola egyházi átvételekor célul tűzte ki, hogy a gyerekek évek óta tartó ingázását megszünteti. Az iskola korszerűsítésekor alakították ki az új ebédlőt és tálaló konyhát, ami a szeptemberi tanévkezdéssel kezdte meg működését. Jelenleg több mint 300-an étkeznek itt naponta.

Az ebédet a Vak Bottyán János Katolikus Szakgimnázium konyháján készítik, ahol a nyár folyamán szintén jelentős beruházást hajtottak végre. Mintegy 30 millió Ft-ból nyílászárók, burkolatok, elektromos hálózat cseréjét végezték el.

Kurucsai József igazgató szerint, az ebédlő beindításával, a helyben étkezés lehetőségével nőni fog az iskolai étkeztetést igénybe vevők száma. Az ebédlő avatását az intézményben tanító pedagógusok csapatépítő esttel és egy közös főzéssel ünnepelték.


Tovább az archívumra