Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Operagála

Operagála

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Október elsején nagyszabású operagálával emlékeztek meg a zene világnapjáról a Mátra Művelődési Központban. A Gyöngyös Város Önkormányzata, a Gyöngyös Város Barátainak Köre, illetve a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával megvalósult gálán neves operaénekesek előadásában hallhatta a közönség Bizet, Puccini, Rossini, Erkel és Verdi operáinak legismertebb áriáit. A művészeket az Egri Szimfonikus Zenekar kísérte.

Az Unesco 1975-ben Yehudi Menuhin javaslatára jelölte ki október elsejét a zene világnapjának. A nap célja, hogy a társadalom széles rétegei számára népszerűsítse a zeneművészetet, és szorgalmazza a népek közti barátságot és megbékélést. A mostani operagálát is ebben a szellemben szervezte meg Miller Lajos operaénekes, a Magyar Művészeti Akadémiával, Gyöngyös önkormányzatával és a városbaráti körrel karöltve.

Az operagálára neves művészekből álló csapatot sikerült összehozni. Berkes János, Bódi Marianna, Pitti Katalin és Kováts Kolos neve is jól cseng, utóbbival több évtizeden át énekelt együtt Miller Lajos. Természetes, hogy az első hívó szóra jött.

Az egyik legfiatalabb fellépő volt a Magyar Állami Operaház Junior Prima díjas énekese, Szegedi Csaba. Nem csak azért jött, mert a szakma nagyjaival énekelhet együtt, hanem mert ő maga is missziónak érzi az opera kisebb településekre való eljuttatását.

Hogy Gyöngyösön hálás és értő közönség előtt énekeltek, mutatja az a viharos taps, amely az énekek után kaptak. Ez egyébként kijárt a Szabó Sipos Máté vezette Egri Szimfonikusoknak is, akik többek között Erkel Hunyadi László című operájából a Palotást is eljátszották.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés