Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ingyenes étkezés a szünidőben

Ingyenes étkezés a szünidőben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ingyenesen biztosítja az őszi és téli szünetben is az iskolai ebédet a Gyöngyösi Önkormányzat a hátrányos helyzetű, valamint a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére. A térítésmentes szünidei gyermekétkeztetés összesen 584 családot érint, eddig az ebédet 125 gyermeknek igényelték.

Az őszi szünetben 3 munkanapon keresztül, a téli szünetben pedig 1 hétig lesz majd lehetőség ingyenes iskolai ebédet igénybe venni hátrányos helyzetű, rászoruló gyermekek részére – hívja fel a figyelmet Horváth Gábor igazgató.

– A lényeg, hogy az önkormányzatnak meg kellett keresni, azokat a hátrányos, vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek családját, ahol felmerül az ingyenes étkezés. Ez több mint 580 gyermeket érintett Gyöngyösön, ami azt jelenti, hogy a gyermekek közül, tehát a törvényes képviselők, 125 gyermeket érintően adták le az adatlapokat – részletezte Horváth Gábor intézményirányítási igazgató.

Az ingyenes étkeztetést javarészt iskolás korú gyermekeknek kérték szüleik.

– 10 bölcsődés korú gyermek, 25 óvodás korú gyermek és 90 iskolás korú gyermeket fog érinteni az étkezés. A bölcsődékben, illetőleg az óvodákban valamennyi munkanapon egyébként biztosított a gyermekétkezés, az iskolákban majd a Gyöngyösi Arany János Általános Iskolának a főzőkonyháján fog történni az étkezés, az ebédeltetés – sorolta az igazgató.

Fontos azonban azt is tudni, hogy ételhordóban is el lehet vinni az ebédet, nem kötelező az intézményben fogyasztani – emelte ki az igazgató.


Tovább az archívumra