Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Külföldi diákok

Külföldi diákok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megötszöröződött a külföldi diákok száma az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Campusán a korábbi évekhez képest. Ebben a tanévben már több mint 50 diák tanul városunkban, és azért itt, mert kis létszámban, gyönyörű környezetben tehetik ezt- ez az intézmény felméréséből derült ki.

Vizsga után pár perccel már saját prezentációikat tartják meg a külföldi diákok az Eszterházy Károly Egyetem Károly Róbert Campusán. Lutviah például saját otthonát, Indonéziát mutatja be hallgató-társainak. Az indonéz hallgató egy utazási irodában dolgozott, és azért érkezett Gyöngyösre, hogy munkájában kamatoztatni tudja magyarországi tapasztalatait, és hogy minél inkább megismerje az itteni kultúrát.

Mesterképzésen, turisztikát tanul, miután pedig elvégzi a kurzust, tovább szeretne dolgozni az utazási irodában, és célja, hogy minél több embernek bemutathassa Magyarországot, és a lehetőséget, hogy indonéz diákok itt is tanulhatnak.

Nem ő az egyetlen, aki több ezer kilométerrel távolabb viszi Magyarország hírét, hiszen idén jóval több külföldi diák tanul a gyöngyösi campuson, mint korábban.

– Jelenleg 51 külföldi hallgatónk van húsz országból, tehát tényleg széleskörű a csapat és körülbelül ötszöröse ez a korábbi évek külföldi hallgatói létszámának, így, úgy, ahogy a magyar hallgatóknak a létszámát is sikerült növelni, így ez is jelentős előrelépés volt – mondta el Bujdos Zoltán oktatási-kutatási főigazgató.

Arról, hogy miért pont Gyöngyöst választották a diákok, a Campus egy felmérést is készített.

– Azt emelték ki, hogy nagyon tetszik nekik, hogy családias a légkör, természet közeli környezetben vannak és az, hogy ugye 5-10 fős csoportban tanulnak, tehát kis csoportban tanulnak, a tanárokkal nagyon jó kapcsolat alakult ki, és ez azért fontos egy ilyen 18-20 éves fiatalnak – vélekedett Bujdosó Zoltán.

A gyöngyösi campusra többek között Oroszországból, Kazahsztánból, Marokkóból, Egyiptomból, Kenyából és Indiából is érkeztek diákok ebben a tanévben.


Tovább az archívumra