Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Adományokat várnak

Adományokat várnak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Felújítják a mátrafüredi Keresztelő Szent János templomot. A munkálatok a felállványozással már elkezdődtek és remélhetőleg nyárra fejezik be azokat. A mintegy huszonöt millió forintos költség felét az érsekség fedezi, az egynegyedét az önkormányzat finanszírozza és számítanak a hívek adományaira is.

A felállványozással megkezdődött a mátrafüredi Keresztelő Szent János templom felújítása, ami jövőre ünnepli 250 éves évfordulóját. Az épületen helyrehozzák a nedvesség miatt megromlott tetőszerkezetet és a falakat is.

– Elkezdődött a tető bizonyos cseréje, pótlása ott ahol erre szükség van. Ugye az egész tetőszerkezeti részt le kell cserélnünk meg a vakolatot. Elnedvesedett, dől ki oldalt a borítás, a falak. Minden, ami elromolhat egy épületen egy nedvességtől, az tulajdonképpen ezen a kis templomon kívül és belül is elromlott már – sorolta Juhász Ferenc plébános-kanonok.

A felújítás finanszírozásához számítanak a hívek adományaira is. Az érsekség ugyan fedezi a költségek felét, az önkormányzat pedig az egynegyedét, de a fenn maradó részt adományokból pótolná a plébánia.

– Huszonkét-huszonöt millió forintba kerül majd, ahogy látom a teljes felújítás és hát ennek mondjuk, egynegyedét sajnos adományokból kell majd összeszednünk. Bízom benne, hogy az ottaniak buzgósága meg a tehetősége azért majd hozzásegíti, meg a turisták is, ha jönnek, meg azok, akik ott szívesen esküdnek, meg hozzák a gyermekeiket oda keresztelni, ezeknek az adományaira, adakozásaira is számítunk – sorolta Juhász Ferenc.

A felújítás alatt a szertartásokat megtartják, a munkálatokat pedig a tervek szerint jövő nyárra, a templom búcsújára fejezik be.


Tovább az archívumra