Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mesetár

Mesetár

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Közel 50 gyöngyösi nagycsoportos óvodást látott ma vendégül a Menház Úti Tagóvoda. A Mesetár rendezvény játékos feladatain keresztül a kicsik a mesékkel kapcsolatos ismereteiket bizonyíthatták. Győztest azonban nem hirdettek, a cél ugyanis nem a versengés, hanem a mesék népszerűsítése volt.

05:51-05:57 – ATMÓ

A Magyar népmesék egyik részével kezdték a napjukat azok a nagycsoportos óvodások, akik részt vettek a Menház úti óvoda mesevetélkedőjén, a Mesetáron. A kicsik az állomásokon a helyes válaszokért hamuba sült pogácsákat kaptak. A 9 gyöngyösi intézmény 5 fős csoportokkal képviseltette magát a rendezvényen.

– A feladatok mindig az életkorhoz igazodnak, a mesére épülnek, amit a gyerekek előtte majd megnéznek és különböző tematikájúak lesznek. Lesz, ami a számolási készséget fejleszti, lesz ahol sorba kell a gyerekeknek rendezni dolgokat, lesz ahol kérdésekre kell válaszolni, tehát a szókincsük bővül ezáltal. Illetve a gondolkodásuk, az emlékezetük is fejlődik – részletezte Lehotai Magdolna tagóvoda-vezető.

A verseny az önkormányzat támogatásával valósulhatott meg. Amellett, hogy a kicsik a rendezvény segítségével elmerülhettek a mesék világában, egymással is megismerkedhettek.

– A város valamennyi tagóvodájában szoktak lenni olyan rendezvények, amik megmozgatják a tagóvodákban lévő gyerekeket. Ez azért is jó, mert egy óvodaként működünk, azonos elvek alapján dolgozunk. Ezek a gyerekek találkoznak egymással, megismerik egymás óvodáját és egyáltalán együtt szórakozhassanak, mert ezek játékos vetélkedők. Nagyon hangulatosak, jó kedvűek szoktak lenni – sorolta Molnár Lászlóné intézményvezető.

Az óvónők elmondták, a mai gyerekek közül sokan otthon egyáltalán nem hallanak olvasott mesét. Ezt az arányt az óvodákban próbálják javítani úgy, hogy lefekvés előtt minden nap mesélnek a gyerekeknek. Ez amellett, hogy pozitívan hat a kicsikre, azt is megalapozhatja, hogy iskolás korukra megszeressék az olvasást.


Tovább az archívumra