Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Együtt futottak

Együtt futottak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Pásztó – Salgótarján – Mátraderecske – Recsk – Parád. Az iménti településekhez hasonlóan Mátrafüredre is futva érkezett meg Schirilla György. A hosszútáv futásairól és jeges úszásairól ismert sportember észak-magyarországi turnéjának célja az egészséges életmód hirdetése volt.

Rendőri és a Kékes Kutató-Mentő Egyesület quadjának felvezetésével, diákok és tanárok gyűrűjében érkezett meg Schirilla György a Mátra Erdészeti Szakgimnáziumhoz. Az extrém sportvállalásairól ismert futó Parádról indult ma reggel Mátrafüredre.

– Jó volt, mert Parádsasvárról felértem a csúcsra, onnan már csak lefelé kellett futnom és ez nagyon jó érzés volt. Megérkeztem és több mint 600 gyerek fogadott itt az Erdészeti Szakközépiskolában. Látszott a gyerekeken a lelkesedés, az a ma már nagyon ritkán látható, vidéki emberekre jellemző, egyszerű, józan, igaz gondolkodás. Ezt láttam a gyerekeken és nagyon tetszett – mesélte.

A délelőtt teljesített 18 km-es táv után Schirilla György az erdészetis diákokkal közösen is futott egy kört az iskola tornapályáján. A mátrafüredi távra pedig még Faragó Tamás, a Mátrafüredi részönkormányzat vezetője is csatlakozott a futóhoz.

– Aki 0 fokos vízben átússza a Dunát, az számomra ikon és példakép is lehet mindenki számára, hogy egy ilyen emberrel együtt tudunk futni szerintem nagyszerű érzés, és egy ilyen gyönyörű környezetben, mint Mátrafüred, szerintem jobb nem is kell – vélekedett.

Schirilla György decemberben visszatér a Mátrába még egy futás erejéig. Ezzel kapcsolatban holnap kezdődnek meg az egyeztetések.

– Én azt gondolom, hogy minden olyan, akivel tudjuk a sportot népszerűsíteni, oda mellé kell állnunk. Ugyanez a december 6-ai dátum is, amikor Füredről fog Gyöngyösre futni Gyuri barátunk. Én ígéretet tettem rá, hogy én és frakció társam is le fog futni – mondta el Kévés Tamás alpolgármester.

Schirilla György idei utolsó futásának a dátuma tehát már eldőlni látszik, azt azonban, hogy melyik iskola fogadja majd a sportolót, még egyeztetés alatt áll. A december 6-ai kezdeményezéshez bárki csatlakozhat, aki a mátrafüredi diákokhoz hasonlóan szeretne közösen futni a sportolóval.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Rendszerváltó televíziók - dokumentumfilm
14:59
Mátrai sípályák - kisfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tunézia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
Luther Márton élete 10. – Szerelem és halál - rajzfilm sorozat
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Muzsla Néptáncegyüttes
19:12
Reklám
19:15
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:38
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság