Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Adventi készülődés

Adventi készülődés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Modern, energiatakarékos fénydekorációk a főtéren és a frekventáltabb utcákban, utakon. Megkezdődött az adventi készülődés a városban. Az önkormányzat tavaly egy pályázat segítségével új fényfüzéreket, dekorációs elemeket vásárolt és bérelt, idén pedig 3 millió forint értékben a korábban bérelt elemeket is megvásárolták. Egyes dekorációs elemek több tízévesek, ezeket a következő években fokozatosan, ledes izzókra cserélik. Az ünnepi fényeket november 27-én, az első adventi gyertya meggyújtásakor kapcsolják fel.

A Főtéri épületek homlokzatára és a fákra is felkerülnek a karácsonyi időszak elengedhetetlen elemei, a fénydekorációk, fényfüzérek. Idén is az első adventi gyertya meggyújtásakor, november 27-én láthatjuk először a fényben úszó főteret és főbb utakat, az előkészítési munkálatok körülbelül egy hónapig tartanak. Az önkormányzat idén több, körülbelül 600 saját elemet tud a díszítéshez felhasználni.

– Tavaly dekorációs elemeket, fényfüzéreket béreltünk illetve vásároltunk, és amiket béreltünk, azokat pedig az idei évben egy nagyon kedvező vásárlási lehetőséggel meg is vásárolta az önkormányzat, ez három millió forintos beruházást jelentett az idén – mondta el Juhász Katalin városüzemeltetési igazgatóhelyettes.

Egyes elemek viszont már több tízévesek, és javításra szorulnak- tette hozzá Juhász Katalin- ám kedvezőbb áron lehet megvásárolni, mint megjavítani, ezért ezeket a következő években fokozatosan cserélik le.
A Főtér látképe a tavalyihoz hasonló lesz idén is, azonban az ünnepi hangulatot nem csak a fények fokozzák.

– A mindenki karácsonyfája és az adventi gyertyagyújtás kapcsán szeretném elmondani, hogy itt a Főtéren is lesznek a tavalyi és a korábbi évekhez hasonlóan faházak, foglalkoztatók, a betlehemes, kiállításra kerül a jászol az állatokkal, tehát itt is szeretnénk egy kis ünnepi hangulatot teremteni – sorolta.

A Főtéren kívül ünnepi fénybe öltözik a Belváros tér, a környező utcák, a piac környéke, a bevezető utak, a Szent Bertalan út, a Kossuth Lajos utca, a Könyves Kálmán tér, a Török Ignác utca, a Puky Árpád utca, a Móricz Zsigmond utca, a Rózsa utca és a Május 1. lépcső is.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
Közvetítés Gyöngyös város testületi üléséről – a közvetítés hosszától függően változhat műsorunk
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Zárógála - Észak-Macedónia
18:11
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Zárógála - Portugália
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:05
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Őslovak leszármazottja a Hucul - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság