Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szociális munka napja

Szociális munka napja

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Átadták a „Gyöngyös város Szociális ügyéért” kitüntetést és az Elfogadás Díját, a Szociális Munka Napja alkalmából rendezett városi ünnepségen. Az idén Gyöngyös Város Képviselő-testülete Rédeiné Gulyás Gabriellának, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ Naplemente Gondozási Egység munkatársának adományozta a kitüntetést. Az Elfogadás díját a civil szervezetek és magánszemélyek, Palik Tibornak, az Élpack Zrt. vezérigazgatójának ítélték oda.

A Szociális Munkások Nemzetközi Szövetsége, 1997-ben jelölte ki november 12-ét a Szociális Munka ünnepnapjává- kezdte köszöntő beszédét Dr. Tatár László alpolgármester.

Szociális munkát végezni jóval több, mint munka. Ez igazi közszolgálat, élethivatás-tette hozzá az alpolgármester, aki méltatta a szociális területen dolgozó családsegítőket, utcai szociális munkásokat, idősotthonok, hajléktalanszállók és más szociális intézmények dolgozóit. Az ünnepségen a hagyományokhoz hűen, átadták a „Gyöngyös Város Szociális Ügyéért” kitüntetést. A képviselő-testület az idén, a Humán Szolgáltató Központ Naplemente Gondozási Egységének munkatársát, Rédeiné Gulyás Gabriellát tartotta az elismerésre érdemesnek.

Az Elfogadás díját ebben az évben 8. alkalommal adták át. A díj azon személyeknek, szervezeteknek adományozható, akik Gyöngyös és térségében önzetlen tevékenységével jelentős és hosszú távon is mérhető életminőségbeli változást értek el a tartós betegségben és fogyatékossággal élők csoportjánál. Idén Palik Tibor, az Élpak Zrt. vezérigazgatója kapta az elismerést.

Az ünnepségen Hiesz György is köszöntötte a szociális ágazatban dolgozóknak, akik a legnehezebb hivatást választották, és akik az alacsony fizetés ellenére sem panaszkodnak- mondta a polgármester, majd hozzá tette, az önkormányzat már gondolkodik azon, hogy hogyan tudná anyagilag is kifejezni a háláját a szociális területen dolgozóknak.


Tovább az archívumra