Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Harminc éves a Gyöngyösi Műhely

Harminc éves a Gyöngyösi Műhely

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

33 jelenlegi illetve egykori alkotójának munkáiból nyílt kiállításával ünnepelte meg a Gyöngyösi Műhely megalakulásának 30. évfordulóját. A szokásos szeptemberi tárlat helyett ezúttal novemberben rendezték meg a jubileumi kiállítást – galériája nem lévén a városnak – a Mátra Művelődési Központban.

5 évvel ezelőtt a 25 éves jubileumát galéria nélkül volt kénytelen megünnepelni a Gyöngyösi Műhely a Mátra Honvéd Kaszinóban. Galéria azóta sincs a városban, de az alkotócsoport újabb jubileumi kiállítását legalább nagyobb szabásúra tervezhették a Mátra Művelődési Központban. A tárlat így egyszerre szólhatott a legutóbbi év termésének bemutatkozásáról és a Műhely elmúlt 30 évéről.

A Műhely átlagéletkora az elmúlt években folyamatosan növekedett. Viszont az idős tagok korukat meghazudtolóan aktívak. Paksy Marica, aki idestova negyed százada vezeti a Gyöngyösi Műhelyt, azt mondja, ez már rég nem csak egy egyszerű képzőművészeti közösség. Művészeti fejlődésükben komoly szerepet játszott Molnár László gyöngyöspatai festőművésznek a csatlakozása.

A Gyöngyösi Műhely jó emberek egymást szerető közössége, emellett olyan értékteremtő csoport, amelyre a város büszke lehet – utalt rá a kiállítást megnyitó beszédében Molnár László. Ezekből az értékekből válogat a mostani jubileumi kiállítás, mely november 29-ig tekinthető meg.


Tovább az archívumra