Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nehéz évet zárnak

Nehéz évet zárnak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nehéz év volt az idei a bányászati területen, az eredményesség is el marad, de mégis pozitív eredménnyel zárják az évet- hangzott el a Borbála nap alkalmából tartott ünnepségen, a Mátrai Erőmű Zrt. visontai bányaüzeménél, ahol megkoszorúzták a Bányász Hősök emléktábláját. A társasági ünnepségen elismeréseket adtak át a cég dolgozóinak, majd a Borbála- napi szentmisét a detki római katolikus templomban tartották.

Nehéz volt az idei év, de önfeláldozó munkával és Szent Borbála hitével legyőzték a nehézségeket- mondta ünnepi beszédében Bóna Róbert bányaigazgató, összegezve az idei év eredményeit és emlékezve a bányászok védő szentjére. A cég vezetői a hagyományokhoz hűen, megkoszorúzták a Bányász Hősök emléktábláját és főhajtással emlékeztek azokra, akik munkaközben vesztették életüket.

A társasági ünnepségen, Valaska József az igazgatóság elnöke értékelte az évet. Elmondta, hogy a nyereség közel 3,5 milliárd forinttal kevesebb a tervezettnél, de így is lesz 5,5 milliárd forint, így a nehézségek ellenére is jó évet zárnak. A jövőt illetően, Valaska József beszélt a részvények eladásáról és a fejlesztésekről is.

A naperőmű fejlesztések kapcsán elmondta, 15 milliárd Ft banki hitelre lesz szükség, 2017-ben Bükkábrányban, 2018-ban pedig Detk környékén fejlesztenének. Horváth László országgyűlési képviselő hangsúlyozta, számára a Mátra a legfontosabb, mert 9 ezer ember megélhetését jelenti, ezért mindent megtesz, hogy a német többségi tulajdonosok eladásra szánt részvényei nemzeti kézbe kerüljenek.

Az ünnepségen társasági elismeréseket is átadtak. Tóth Csaba, több mint 30 éves munkája elismeréseként, Heller László díjat kapott.

A társasági ünnepség Borbála-napi szentmisével zárult, melyet a detki római katolikus templomban tartottak, ahol Derekas Barnabás az igazgatóság elnökhelyettese mondott ünnepi köszöntőt.


Tovább az archívumra