Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az ablakon át érkezett

Az ablakon át érkezett

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kosaras autóval, a Heves Megyei Katasztrófavédelem közreműködésével érkezett meg a Mikulás a gyöngyösi kórházba. A nagyszakállú így nem a lépcsőn jutott be az épületbe, hogy megajándékozza a betegeket, hanem ablakon keresztül, az ápoltak és a dolgozók nem kis meglepetésére.

Tűzoltó autóval érkezett a Mikulás a gyöngyösi Bugát Pál Kórházba, majd átszállt a magasból mentő gépkocsi kosarába, mert már nem bírja a lépcsőzést – árulta el televíziónknak.

A kosár magasba emelkedett a Mikulással, és a második emeleten várakozó betegek nem kis meglepetésére, belépett közéjük az ablakon. Előkerültek az ajándékcsomagok, amiket a Heves Megyei Tűzoltó Szövetség manói állítottak össze. Jutott kicsiknek-nagyoknak, a gyerekek számára külön öröm volt, hogy a kórházban sem maradnak le az élményről, amit egy évben csak egyszer lehet átélni.

A katasztrófavédelem szakemberei, ezzel az ötlettel szeretnének hagyományt teremteni.

Az intézmény orvosai is örömmel vették a kezdeményezést, mert véleményük szerint, egy ilyen élmény, a gyerekek gyógyulását is elősegíti.

Aztán a Mikulás, ahogy érkezett úgy is távozott, mert sok kisgyermeket kell még meglátogatni holnapig, az ablakban már várták a segítői, a gyöngyösi tűzoltók.


Tovább az archívumra