Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Borárverés

Borárverés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Borárveréssel segíti a Jeruzsálemi Lovagrend a gyöngyösi Bugát Pál kórházat. A Mátra múzeumban megtartott eseményen koncertet adott az Omega Együttes több tagja, valamint a Dokto-Rock zenekar is. A licitálásból befolyt összeget ápolási eszközökre fordítja a kórház.

Közel ötven tétel került kalapács alá azon a jótékonysági árverésen, ahol nem csak helyi borászok termékeire, hanem például Ferenc pápa kedvenc olaszországi borára, vagy Macskássy Izolda festményeire is licitálhattak az érdeklődők. A bevételből a gyöngyösi Bugát Pál kórházat támogatja a jeruzsálemi lovagrend.

– Hogy izgalmasabbá tegyük és talán egy kicsit ösztönözzük az adakozást, vezettük be egy jó pár évvel ezelőtt, hogy saját muzeális borainkból felajánlunk és van mód erre licitálni és ez a pénz is, ami ebből bejön, a kórházra fordítódik, jelen esetben a gyöngyösi Bugát Pál Kórházra és mindig van még egy két olyan művész, mint Macskássy Izolda, aki 15 képet ajánlott fel, de most egy szoborfelajánlás is van – sorolta dr. Lehoczky Péter Gábor parancsnok.

Weisz Péter a kórház főigazgatója megköszönte azokat a segítő kezeket, amelyek támogatják a kórházat. A jelenlegi adományból befolyó összeget olyan eszközökre fordítják, amelyekre csak kisebb pályázati forrást találtak az év során.

– Minden jószándékú kezdeményezést hálával és köszönettel köszönünk, ez is egy ilyen kezdeményezés. A kórház az elmúlt években szépen fejlődött, de azért mindig kellenek. Főként ápolást segítő eszközöket szeretnénk belőle majd vásárolni, vannak elképzeléseink – fogalmazott.

Az árverésen jó néhány tétel a kikiáltási ár többszöröséért kelt el és voltak egészen izgalmas licitálások is, amelynek egyikét éppen a kórház orvosigazgatója ütötte le.

– Ez egy jó játék tulajdonképpen, látom, hogy mindenki próbál licitálni. Ez az egész jó célt fog szolgálni, a kórházat fogjuk támogatni, a kórházba fogunk szerezni ápolási eszközöket és ez fontos mindannyiunknak, nekem is. A bor az egy érdekesség, ezért is licitáltam rá – mesélte.

A jótékonysági árverésen koncertet adott az Omega Együttes és a doko-rock zenekar is. A szervezők azt mondják, több millió forintos bevételre számítanak, de a pontos összeget csak később, az átutalások megérkezése után tudják meg.


Tovább az archívumra