Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megérkezett a Mikulás

Megérkezett a Mikulás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Meggyújtották az Adventi koszorú második gyertyáját is a Főtéren, amely a reményt szimbolizálja. Révész Jonatán, baptista lelkész a vasárnapi gyertyagyújtás alkalmával arra hívta fel a figyelmet, hogy ne idegenedjünk el Istentől, és ne nyugtalankodjunk, csak várjuk a szeretet ünnepét. A gyertyagyújtás részét képezte az egész napos ünnepi műsornak, és ezen a délutánon a Mikulás is megérkezett a Gyöngyösi gyerekekhez.

Megérkezett a Mikulás Gyöngyös Város főterére vasárnap délután, a gyerekek nagy örömére, hiszen volt zsákjában minden jó. Az ajándékozást követően a kicsik együtt énekeltek a Mikulással.

Ezen a délutánon számos program várta a közönséget, és a hagyományokhoz hűen meggyújtották az Adventi koszorú második gyertyáját is, ami a reményt jelképezi.
Ez a gyertya arra emlékeztet minket, ahogy az angyal hírül adta Máriának, majd Józsefnek is az örömhírt, hogy ők nevelhetik fel Isten Fiát, Jézust.

Révész Jonatán baptista lelkész kihangsúlyozta: soha ne felejtsük el, hogy Istennek a szeretetközlése a Karácsony, amelyre készülődünk hosszasan, és azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy Isten jobban ismer minket, bárkinél.

– Nekünk a legnagyobb a problémánk, hogy elidegenedtünk Istentől. El vagyunk idegenedve, háttal vagyunk neki, megyünk a fejünk után és hát, ha már van Isten, az is nekünk segítsen. Elfelejtjük, hogy van egy alkotó, egy teremtő, aki jobban ismeri, mi hogy működünk, jobban ismeri, hogy hogy működik a mi házasságunk, családunk, gyermeknevelésünk – sorolta.

Ne aggódjunk, és ne nyugtalankodjunk, egy dologra kell figyelnünk, arra, hogy az Úr lábainál legyünk, az ő szeretetében – ezzel zárta ünnepi beszédét a lelkész.

A Felsővárosi Általános Iskola növendékeinek műsorával ért véget az ünnepség.

December 11-én, délután 5 órakor, advent harmadik vasárnapján Juhász Ferenc kanonok-plébános mond majd ünnepi beszédet és gyújtja meg a harmadik gyertyát a város adventi koszorújánál.


Tovább az archívumra