Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kevesebb a falopás

Kevesebb a falopás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Csökkent a falopások száma az Egererdő Zrt. területén, azért pedig nem kell aggódni, hogy nem lesz elegendő tűzifa a télre – mondta el televíziónknak Dudás Béla erdészetvezető. A tavalyi tél enyhe, csapadékos időjárása nehezítette a fakitermelést, ezért a készletek őszre megcsappantak, de a lemaradást azóta behozta az erdészet és biztonságosan el tudják látni a lakosságot.

Nem az idei kemény, hanem a tavalyi enyhe tél miatt csappant meg a tűzifa készlet az Egererdő Zrt. területén, az akkori időjárás ugyanis nehezítette a kitermelést, így jóval kevesebbet tudtak raktározni őszre. Az idei télen azonban behozták a lemaradást és biztonságosan el tudják látni a lakosságot – mondta el Dudás Béla erdészetvezető.

– Ősz során több esetben sajnos készlethiány állt elő. Ezt viszont a mai napra, mai időszakra sikerült ledolgozni, tehát most már jelentős készleteink vannak tűzifából, tehát a lakosság, mint elsődleges prioritás számunkra, hogy a lakosságot ki tudjuk szolgálni ezt maradéktalanul teljesíteni tudjuk – sorolta.

Dudás Béla hozzátette, a lakosság számára érezhető korábbi hiányt az is előidézte, hogy a jogszabályi változások miatt jelentősen fehéredett a tűzifapiac és visszaszorultak az illegális forgalmazók. Ezzel egy időben pedig az Egererdő Zrt. területén csökkent a falopások száma is.

– Az elmúlt időszakban vélhetően a jogszabályi környezet változásának, magyarul a visszatartó erő sokkal jelentősebb már, hála istennek abszolút pozitív folyamat zajlott le e téren itt a mi erdészetünk területén. Tehát a visszaélések száma jelentősen csökkent, így a kárérték is sokkal kevesebb – fogalmazott.

A tél további részére tehát lesz elég tűzifa, amelynek ára erdei köbméterenként kicsivel több, mint húsz ezer forint.


Tovább az archívumra