Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Téli Mátra

Téli Mátra

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A kemény hideg ellenére is közel 4000-en neveztek idén a Téli Mátra Teljesítménytúrára. A túrázók 20, 25, 35, 40 kilométeres távokon tehették próbára magukat. Mátrafüreden rendőrök és polgárőrök segítették a forgalom haladását annak érdekében, hogy ne okozzon fennakadást az eseményre érkező több mint 1000 autó.

A gyöngyössolymosi útkereszteződésig parkoltak az autók hétvégén a Téli Mátra Teljesítménytúra ideje alatt. Az ország minden pontjáról érkező túrázókat igazi téli időjárás, havas táj és csontig hatoló hideg fogadta. A szervezők ezért kiemelt figyelmet fordítottak a biztonságra.

– Kutató-mentők várják az esetleges segélyhívást, orvosi szolgálatot is biztosítunk, az ellenőrzőállomásokon is segítenek és az egész mezőnyt több hullámban úgynevezett sepregető emberek, biztonsági emberek kísérik. Hogyha valakinek gondja lenne, vagy a pályán maradna, akkor ők még mindig tudnak segíteni – mondta Molnár Tamás, szervező.

A választott távtól függetlenül a túrázókat nem zavarta a hideg. Sőt… volt, aki a szintidő javulását várta a -10 fokos hőmérséklettől.

A túrán idén az XL-es távot teljesítették a legtöbben, 597-en szintidőn belül. Összesen pedig 1720-an értek célba a szervezők által meghatározott időn belül, ám ennél sokkal többen teljesítették a négy táv valamelyikét.


Tovább az archívumra