Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Terítési verseny

Terítési verseny

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több vendéglátási képzéssel foglalkozó intézmény vett részt az elmúlt hétvégén megrendezett terítési versenyen. A rendezvényt az Esztárházy Egyetem Károly Róbert Campusán szervezték meg, ahol a tanulóknak szakmai szempontok alapján kellett tudásukról számot adniuk.

Több feladatnak kellett megfelelnie annak a 4 csapatnak, akik megmérettették magunkat a hétvégi terítési versenyen. A feladatok között akadtak gasztronómiai, szállodai és idegenforgalommal foglalkozó feladványok is. A koronát a díszterítés tette föl a programra, amit alkalomhoz illően kellett elkészíteniük a versenyzőknek. Nagy Zoltán, a zsűri elnöke elmondta, hogy kizárólag szakmai szempontrendszerek alapján értékelték a tanulókat.

Kovács Gyöngyi tanársegéd az esemény egyik szervezője hozzátette, hogy a verseny szükségszerű ebben a szakmában, hiszen az elsajátított tudásról visszajelzést ad a tanulóknak. A programot ezért hagyományteremtő szándékkal indították, amihez elsősorban a vendéglátóipari iskolákat keresték meg. A versenyen két egri szakközépiskola és a gyöngyösi szakközépiskola diákjai méretették meg magukat

A zsűri döntése alapján a következő eredmények születtek. 4. helyezett lett a Szent Lőrinc Szakközépiskola csapata, 3. helyezést ért el a Gyöngyösi Máltai Kereskedelmi Szakközépiskola csapata, 2. helyezést kaptak a Szent Lőrinc Szakközépiskola diákjai, a győztes pedig az Egri Kereskedelmi Szakközépiskola csapata lett.


Tovább az archívumra