Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ösztöndíjjal segítenek

Ösztöndíjjal segítenek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ösztöndíjjal segíti az önkormányzat a gyöngyösi fiatalokat. A munkaerőhelyzet javítása, a fiatalok itthon tartása és a diákok tanulmányainak segítése a célja a Gyöngyös város képviselő-testülete által létre hozott ösztöndíj rendszernek. A tervek szerint, már a következő tanévtől 5 felsőoktatási intézményben tanuló, gyöngyösi diák tanulmányait támogatja a város.

Szerény körülmények között élő, tehetséges gyöngyösi fiatalokat szeretnének segíteni a város képviselői által alapított ösztöndíj rendszerrel. Havi negyvenezer forintot is kaphat az a hallgató, aki az ösztöndíj-programban vesz részt. A döntéshozókat több szempont is motiválta – tudtuk meg a polgármestertől.

Szeretnék itthon tartani a fiatalokat. A város 5 diák támogatását vállalja, akik az Eszterházy Károly Egyetem gyöngyösi Károly Róbert Campusán, vagy más hazai felsőoktatási intézményben tanulnak és elsősorban a hiányszakmákat tanulókat segítenék.

A támogatásért cserébe azt várják, hogy a hallgató három vagy 5 éven át az önkormányzatnál vagy annak valamilyen szervezeténél vállaljon munkát.

Hogy szeptembertől kiknek a tanulmányait támogatják, ki érdemes a díjra, júliusban vagy augusztus dönt a testület.


Tovább az archívumra