Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Lakossági fórum

Lakossági fórum

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nagyon jó évet zártak, és remélik, hogy az idei is hasonlóan sikeres lesz – ezt Faragó Tamás, a Mátrafüredi Részönkormányzat vezetője mondta a lakossági fórumán.

A tavalyi év beruházásai mellett, a 2017-ben tervezett projektekről is említést tettek. Egyebek mellett az Üdülősor vízvezetékrendszerének felújítását, járdaépítést, és a temető bejáratának térkövesítését tervezik, de a padokat is szeretnék renoválni mintegy 1.5 millió Ft értékben.
A jövőben aszfaltburkolatot kap az Üdülősor Mátrafüreden, ezt megelőzően azonban vízvezetékrendszer-felújítást kell végezni – ez az elsődleges cél, mindemellett számos beruházást terveznek még a 2017-es évre – mondta Faragó Tamás, részönkormányzat vezető a lakossági fórumon.

– Mindenféleképpen a járdaépítés az az, ami nagyon fontos, és az idei évben meg lesz. Valószínű egy bizonyos szakasza itt az Erdész úton, és még az Erdész úton a vízvezeték rendszer szintén felújításra kerül, a bekötő csonkok csatlakozásait fogják majd újra építeni, hiszen általában ezek a hiba okai, és nagyon sok alkalommal ezért vannak felbontások az úttesten is és ezen kívül még szeretnék, hogy ha a temető is megújulna – sorolta Faragó Tamás.

A gyűlésen a tavalyi évben véghezvitt beruházásokról is szó esett. A jelenlévők többsége üdvözli ezeket.
Ugyanakkor úgy vélik, lenne még teendő a településen, például a közvilágítás javításában.
A felszólalók között akadt olyan is, aki az Avar szálló eladásával nem értett egyet, ugyanis, ha az építkezések miatt ott lévő fenyvest megbontják, hézagos lesz, és a vihar kiforgatja a fákat.
Faragó Tamás elmondta: mindenre próbálnak megoldást találni. Hozzátette: szeretnék a padokat is javítani mintegy 1,5 millió Ft értékben, plusz egy külső fitness tér kialakításán is dolgoznak a játszótér mellett.


Tovább az archívumra