Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Városmarketing

Városmarketing

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hogyan lehet eladni egy települést a turistáknak, a befektetőknek, vagy a helyieknek? A választ a városmarketing tartalmazza, amelynek készítése már Gyöngyösön is elkezdődött. Tegnapi Fórum című műsorunkban ezen kívül szó esett arról az ösztöndíjprogram tervezetről, amellyel a felsőoktatásban tanulókat célozná meg a város.

Veszprémben veszkrémes, Győrben városkártya, Gyöngyösön pedig kezdet. Más városok sikerén felbuzdulva nálunk is elkészül egy szakértői csoport jóvoltából a városmarketing, amelyről már többször is beszámoltunk. Fórum című műsorunkban a készítő szakértői csoport egyik tagja, Dr. Lőrincz Katalin volt a vendég, aki szerint, hogy Gyöngyös nagyobb hangsúlyt kapjon, többek között fontos lenne visszaadni a Főtérnek az eredeti funkcióját.

– Kevesebbet akarnak az emberek találkozni, leülni egy kávé mellé, vagy egy jó sör mellé, vagy borozni, de alapvetően azért a főtereknek azt gondolom, és ilyen főtérnek, aminek van hagyománya, történelme, lehet egy kicsit nagyobb hangsúlyt adni és egy kicsit újragondolni azt, hogy miért is van egy városnak főtere – magyarázta.

Tegnapi adásunkban szó esett a város legújabb ösztöndíj tervezetéről is, amelynek célja, hogy helyben tartsa a fiatalokat. Erre többek között azért van szükség, mert az elvándorlás nyomán nagy a munkaerőhiány és öregszik a városunk lakossága.

Szociálisan rászoruló diákokat támogatnának, akiknek legalább 3,5-ös átlagot sikerül elérnie a főiskolán. A Campus egyébként jó kapcsolatot ápol a helyi cégekkel, és segít a munkaerőhiány felszámolásában.

– Jelenleg is épülő nagy cégnek, illetve a fejlesztések alatt álló cégek is a gazdaságtudományi területen végzett hallgatóinkat, pénzügyeseinket, marketingeseinket, emberi-erőforrás szakosainkat nagy szeretettel alkalmazzák – mondta el dr. Bujdosó Zoltán főigazgató.

Az ösztöndíj rendeletét várhatóan a februári testületi ülésen fogadhatják el a képviselők.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Seychelle szigetek
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Világörökség_Parádsasvár 
15:57
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:29
Reklám
16:33
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
Mesemondó - Pamela Dalton: A milliomos macska 5. rész
19:07
Reklám
19:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság