Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Százmilliós fejlesztés

Százmilliós fejlesztés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több mint 116 millió forintos állami támogatást nyert el a Mátrai Gyógyintézet szakrendelési funkcionális egység kialakítására. A beruházás célja, az intézmény járóbeteg ellátást nyújtó szakrendeléseinek egy helyre történő koncentrációja és a jelenleg fekvőbeteg-ellátó osztályokon működtetett szakrendelések integrációja egy külön, csak járóbeteg szakellátást nyújtó funkcionális egységben. A belső munkálatok várhatóan a nyár közepén fejeződnek be.

Biztonsági és higiéniai szempontból is fontos beruházás kezdődik meg a Mátrai Gyógyintézetben. A legutóbbi nyertes pályázatuknak köszönhetően több mint 116 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az államtól, melynek segítségével egy helyre koncentrálódnak majd a szakrendelések. Mint azt Dr. Urbán László főigazgató főorvos elmondta: így nem egy helyen történik majd a fekvő illetve a járóbetegek ellátása.

– A betegeknek fel kellett menniük a folyosóra az ambuláns betegekhez, ez sem higiéniai szempontból, sem nyugalmi szempontból nem jó, hisz a fekvőbetegeket azért zavarhatja az átmenő forgalom, ezért külön választjuk, szeparáljuk, egy teljes ambuláns részleget fogunk kialakítani a földszinten, és a járóbetegek csak oda fognak tudni menni, így elválik a fekvőbeteg rész a járóbeteg résztől – részletezte Dr. Urbán László főigazgató főorvos.

Dr. Urbán László hozzátette: az intézet folyamatos fejlesztésekkel törekszik az infrastruktúrát és eszközállományt a 21. század elvárásainak megfelelően magas szintre emelni.

– A mátraházi telephelyünknek a fele az már egy hőszivattyús rendszerrel működött, de a lakóépületek, ahol a dolgozók laknak, hisz ugye mi telephely vagyunk, itt lakóépületek is vannak, nővérszállókban még könnyű fűtőolajjal fűtöttünk, még ebben az évben hál’istennek még le tudjuk cserélni, szintén pályázati pénzből, gyakorlatilag megvalósul az, hogy a Mátraházai telephelyen teljes egészében egy hőszivattyús rendszer fog működni – sorolta.

A projektek eredményeképpen a Gyógyintézetben magasabb szintre emelkedik a minőségi betegellátás és javul a szolgáltatások hatékonyságának koncentrációja. Az új ambuláns részleg kialakítása várhatóan július elején fejeződik be.


Tovább az archívumra