Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új műszer

Új műszer

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Újabb, pályázati támogatásból vásárolt műtéti eszközt használhattak az orvosok egy laparoszkópos vastagbél operációnál. A legutóbb beszerzett égető, vágó eszköz segítségével gyorsabbá és könnyebbé válik az az egészségügyi dolgozók számára a munka. Az elmúlt évek és hónapok eszközpark felújításának köszönhetően biztonságosabbá és gyorsabbá váltak a beavatkozások a gyöngyösi kórházban.

Bár már évek óta végeznek laparoszkópiás beavatkozásokat, a vastagbél sebészetben azonban az elmúlt időszakban sokat fejlődött a gyöngyösi kórház eszközparkja. A műtőben éppen egy jóindulatú, vastagbél elváltozással kezelt férfit műtenek, ehhez pedig segítséget nyújtanak a nemrég, pályázati összegekből beszerzett műszerek.

– Kiemelném a legutóbb megkapott, úgynevezett ligasure eszközt, ami gyakorlatilag egy koaguláló, égető, vágó eszköz, ami az ereket mindenféle lekötés, mindenféle klippelés nélkül is el tudja úgy látni, hogy vérzés ne legyen utána. Ez nagyban meggyorsítja és segíti a mi munkánkat – sorolta Dr. Kovács István főorvos.

Dr. Kovács István főorvos hozzátette: a műtéthez korábban beszerzett varrógépeket is használtak, így a modern eszközökkel magasabb színvonalon tudják végezni a beavatkozásokat.

– Ezek az új eszközök, a technológia fejlődése mindenféleképpen egyrészt biztonságosabbá tételét is azért biztosítja a műtéteknek, de gyorsítja leginkább a beavatkozásokat – hangsúlyozta a főorvos.

Ez az újfajta műtéti eljárás kevésbé terheli meg a páciens szervezetét. Ez a műtét így is több mint két órát vett igénybe. Az orvosok sikeresnek értékelték az operációt.


Tovább az archívumra