Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tavasz, költözés

Tavasz, költözés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Fellendül a lakáspiac, ahogy jön a jó idő. Ezt még tavaly mondta az egyik ingatlanközvetítő iroda vezetője televíziónknak. Idén a lakások eladásával foglalkozó cégek és elemzések is ezt bizonyítják, hiszen bár az év első két hónapjában erős volt a kereslet, alig haladta meg a tavalyi szinteket. Március első három hetében azonban ugrásszerűen, éves szinten 23%-kal emelkedett az eladó ingatlanok iránt érdeklődők száma. Gyöngyösön is érzékelik ezt az irodák, itt leginkább a három-négy szobás közép-árkategóriás családi házakat keresik.

Ideális év lehet a költözésre az idei. Aki értékesíteni szeretné ingatlanát, most, tavasszal érdemes megtennie, aki, pedig költözni szeretne, annak nem kell nagymértékű áremelkedéssel számolnia – mondja Novák Edit, az egyik gyöngyösi ingatlanközvetítő iroda vezetője. Az elemzések szerint idén márciusban az első három hétben ugrásszerűen megnőtt az érdeklődők száma, Gyöngyösön és környékén leginkább most a családi házakat keresik.

– Leginkább talán a lakásból családi házba vágyók ugrottak meg most, és Gyöngyös és Gyöngyös környéki három-négy szobás családi házakat keresnek a leginkább nálunk, az ár, az elég széles spektrumon mozog, 10-12 milliótól mondjuk a 20-25-ig, az ennél kisebb árkategóriára azért kisebb a kereslet – sorolta.

Aki mégis panelbe költözne, leginkább a két-három szobás első-második emeleti lakások iránt érdeklődik, ezek árai nagymértékben függnek az elhelyezkedéstől, de átlagosan 6-8 milliótól 12-13 millió forintig terjednek az árak. A Családi Otthonteremtési Kedvezményt a korábbi években sokan kérték, idén eddig ez még annyira nem jellemző, mivel sokan új építésű ingatlanokra szeretnék felvenni.

– Nagyrészt vidéki ingatlanoknál, két-három gyerkőcre, meglévőkre. Nálunk még az újépítésű CSOK azért nem, érdeklődés van rá természetesen, de mivel most indultak, meg indulnak az új építésű projektek, ezért ez valószínűleg idén várható inkább – magyarázta.

A kínálati árak folyamatos emelkedése miatt az idei évben egyre nagyobb lehet a vásárlók alkuereje, és bár nagy áremelkedésre nem számítanak az elemzők, a befektetők miatt 2-3 százalékos drágulás előfordulhat Gyöngyösön is.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - India 2. rész
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Cimbaliband és Danics Dóra & Gera Attila - Ederlezi és Balkánia
16:02
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Zongoraavató hangverseny (részlet)
19:06
Reklám
19:09
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság