Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Iskolaválasztás

Iskolaválasztás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nyílt napot tartott a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola az iskolaválasztás előtt álló szülőknek és gyerekeknek. Az intézményt több mint 80-an látogatták meg a nap folyamán, hogy megismerkedjenek a környezettel, a tanító nénikkel és bepillantást nyerjenek a tanórák menetébe.

Ezen a napon nem csak a diákok ülhettek be a tantermekbe. A 4. osztályosok óráin ismerkedhettek az iskolával és a leendő elsősöket tanító pedagógusokkal a nagycsoportos óvodások és az iskolaválasztás előtt álló szülők a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. Matematika, magyar, környezetismeret és tánc órák látogatására is volt lehetőség a délelőtt folyamán.

– Elsősorban mindig a tanító néni személyisége a befolyásoló, ugyanis az első lényeges szempont az, hogy elvarázsolja a gyereket. Ugye a gyereknek kell egy bizalom a tanító felé, hogy ő szívesen eljöjjön és ugye ő lesz majd a pótanyukája. Nagyon fontos, hogy szívesen jöjjön a közelébe, szívesen járjon hozzá és szeressen ide járni – magyarázta Kurucsai József igazgató.

Van olyan szülő, aki azért választaná a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolát, mert ő, vagy idősebb gyermeke oda járt. Mások a táncoktatás, vagy az iskola által képviselt értékek miatt szeretnék, ha gyermekük ebben az intézményben kezdhetné meg az első osztályt.

Azok a szülők és gyerekek, akik nem tudtak részt venni a nyílt napon, előzetes bejelentkezés után bármikor bepótolhatják azt, még a beiratkozási időszak előtt.


Tovább az archívumra