Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Eltüntették

Eltüntették

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Jókai-Alkotmány utcai körforgalomban felmarták a régi aszfaltot, amelyen még a régi kereszteződés útburkolati jelei voltak láthatóak. Több nézőnk is jelezte, hogy elsősorban azok, akik nem helyiek, sokszor a jelek szerint közlekedtek, vagyis a körforgalomba balra hajtottak be, így több koccanás és balesetveszélyes helyzet is történt. Mivel a jelek lefestése nem bizonyult tartósnak, meg kellett várni, hogy az időjárás is kedvezzen az újraaszfaltozásnak.

Lámpás kereszteződésben balra kanyarodó autók, ezek a képek még tavaly júniusban készültek az Alkotmány és Jókai utca sarkánál. A sokszor sárgán villogó jelzőlámpák miatt sok volt itt a baleset, ezért is döntött úgy a város, hogy itt, valamint a Deák Ferenc utcában körfogalmat építenek mintegy 48 millió forintból.
Ezek a képek pedig tegnap készültek, amikor újra munkások dolgoztak a helyszínen. Bár a körforgalom elkészült, a lámpás kereszteződésben segítséget nyújtó útburkolati jelek megzavarták főként a nem helybéli sofőröket.

– Már az átadást követően a közlekedési jelek, tehát a balra kanyarodás, meg a régi felfestések le lettek festve, de ezt az időjárás gyorsan lekoptatta és már az őszi hónapokban jelentkezett, hogy egy-két nem helybeli az útjelző felfestésnek megfelelően akart haladni, akár szembe a körforgalommal is, és besorolt balra – magyarázta Hiesz György polgármester.

A szakemberek úgy döntöttek, hogy a jelek hosszú távon eltűnjenek, felverik a betont és új aszfaltréteget kap az út, így megszűnik a balesetveszély.

A polgármester szerint Gyöngyösön több helyen is érdemes lenne körforgalmat építeni, azonban ezek túl költségesek lennének.

– Hány olyan baleseti gócpont, vagy torlódást okozó, mint a Páter Kiss-Szaléz út, a Szent Bertalan út kereszteződése, és lehetne még a főutakon, Bethlen Gábor út, vagy Deák Ferenc úti kicsatlakozás, van egy csomó hely Gyöngyösön, ahol érdemes lehetne – sorolta.

A Jókai és Alkotmány utcai körforgalomban megszűnt a félpályás útlezárás, így azt már biztonsággal használhatják az autósok.


Tovább az archívumra