Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Népszerű szakok

Népszerű szakok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több mint 1500-an jelentkeztek a Károly Róbert Campusra a szeptemberben induló képzésekre. Pozitív előrelépés, hogy a gazdaságtudományi területen, mesterszakon, az első helyes és az összes jelentkezések száma is közel 50 százalékkal növekedett. A legnépszerűbb szakok közé tartozik a vezetésszervezés és a vállalkozásfejlesztés, továbbá a turizmusmenedzsment. Dr. Bujdosó Zoltán oktatási-kutatási főigazgató szerint, kiemelkedő az is, hogy az előző évhez képest, idén háromszor annyi külföldi diák jelentkezett a Gyöngyösi Campusra.

Már nyilvánosak a szeptemberben induló képzések statisztikai adatai. A legnépszerűbbnek idén a gazdaságtudományi terület bizonyul – mondta dr. Bujdosó Zoltán, aki hozzátette: a vezetésszervezés és a vállalkozásfejlesztés szakokra is sokan jelentkeztek.

– Ezerötszáznál több jelentkezés érkezett, ez nagyjából egyébként egy picit kisebb, mint az előző az összes jelentkezések száma, viszont az országos trendeknél kisebb csökkenés tapasztalható, tehát azért azt mondhatom, hogy viszonylag pozitívumként értékelhető. Alapvetően azt mondhatjuk, hogy érdekes dolgok alakultak, vagy érdekes tendenciák láthatók. Például a gazdaságtudományi területen, gazdaságtudományi karra jelentkezésekben az első helyes és az összes jelentkezések száma is mesterszakon közel 50%- al növekedett – részletezte dr. Bujdosó Zoltán.

Alapszakon is nőtt a jelentkezések száma, elsősorban a pénzügy-számvitel és a gazdálkodásmenedzsment szakokat választották a diákok.

Az előző évhez képest, idén háromszor annyi külföldi diák jelentkezett a Gyöngyösi Campusra.

– Százöt elsőhelyes jelentkező van a campusunkra, illetve hát nyilván még második illetve harmadik helyesek, és összesen több mint 500 jelentkezéssel bírunk, úgyhogy ebben a tekintetben mindenképpen növekedést várunk szintén.
A területi megoszlást illetően elmondható: a Sárospataki, illetve az Egri Campusra is sokan adtak be jelentkezést a szőlészborász képzésre – tette hozzá Bujdosó Zoltán.


Tovább az archívumra