Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Turisztikai kerekasztal

Turisztikai kerekasztal

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Mátra Jövője Turisztikai Egyesület bemutatása, programjainak ismertetése volt a célja a városházán megtartott turisztikai kerekasztal megbeszélésnek, amelyen többek között a város vezetői is meghívott vendégként vettek részt. Az Egyesület ezen túl negyedévente szervez hasonló megbeszéléseket, hogy együttműködjenek a várossal, és tudassák, mivel tudják népszerűsíteni Gyöngyöst. A találkozón ezeken kívül szóba jött a Gyöngyös-Mátra TDM-mel való együttműködés is.

Turisztikai kerekasztal megbeszélést szervezett a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület, melynek célja, hogy a meghívott vendégekkel,- többek között a városvezetőkkel és a Károly Róbert Campus főigazgatójával- megismertessék az Egyesület munkáját, programjait, és előtérbe helyezzék a várossal való együttműködést.

– Leginkább abban szeretnénk a támogatásukat kérni, hogy a kellő információk birtokában ők is segítsék az Egyesület munkájának a népszerűsítését, illetve legyenek résztvevői a munkánknak, vegyenek részt a programokon, hiszen egy aktív napi kapcsolat az mindig sokkal élőbb, mint amikor csak papíron működnek ezek az események – mondta Kápolnai Nagy Ágnes, a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület elnöke.

Az egyesület munkájának és céljának ismertetése után Hiesz György polgármester kérdezett rá elsőként, hogy hogyan működik az egyesület, valamint a Gyöngyös-Mátra TDM közötti együttműködés, és miért nincsenek jelen a megbeszélésen, hiszen a cél közös mindkét szervezet számára.

Kápolnai Nagy Ágnes azt mondta: mivel városi támogatással fenntartott egyesületről van szó, a vezetők ismerik a munkásságukat, így a mai napot a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület munkájának bemutatására szerették volna fordítani. A jelenlévő meghívottak szerint még több párbeszédre és szorosabb együttműködésre lenne szükség a két egyesület között, és felmerült, hogy a későbbiekben nem zárkóznának el a Felső Mátra turizmusát felölelő szervezet támogatásától sem.

– Felvetettem azt, hogy ugye az a pénz, amit mi a TDM-nek eddig szerződéses kötelezettség miatt adtunk, akár elégedetlenség okán azt mondhatjuk, hogy ez egy pályázati keret lesz, és aki a Mátra turizmusáért tenni akar, az pályázik rá. Jelen pillanatban azt gondolom, hogy ők teljes joggal pályázhatnak – mondta Hiesz György polgármester.

A megbeszélésen az Egyesületi tagok elmondták: turisztikai szempontból az a fontos, hogy minden település önmagát adja el, vagyis azt határozza meg, miben a legerősebb és miben más, mint a többi. Így az Egyesületek is egy halmazban, mégis külön-külön tudják a helységeket reklámozni.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Mesemondó - Pamela Dalton: A milliomos macska 2. rész
09:15
Zeneiskolások előadása - Farkas Brigitta - Grecsanyinoff: Tréfacsináló
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Moziklip – mozi magazin
10:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
11:12
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:15
Márkus Liza - Most múlik pontosan
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:02
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság