Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Katasztrófavédelmi verseny

Katasztrófavédelmi verseny

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Három járás 60 diákja mérte össze tudását a Gyöngyösön megrendezett katasztrófavédelmi ifjúsági versenyen. A gyerekeknek törekedniük kellett rá, hogy a komplex elméleti és gyakorlati feladatsort a lehető legrövidebb idő alatt és a legkevesebb hibapontot összegyűjtve hajtsák végre.

Katasztrófavédelmi, környezetvédelmi és elsősegélynyújtó feladatok várták azokat a diákokat, akik részt vettek az idén 25 alkalommal megrendezett katasztrófavédelmi versenyen. A Kálváriaparti Általános Iskolában 60 diák mérte össze tudását gyakorlati és elméleti feladatokban.

– A verseny egyik célja, hogy összemérjék a tudásukat, másrészt olyan ismereteket szerezzenek, mi egy picit az átlagtól eltérő, tehát többek lesznek vele és bízunk benne, hogy veszélyhelyzetekben és krízishelyzetekben alkalmazni tudják ezt a tudást. Ugyanakkor van egy nem titkolt szándékunk is, ez a pályaorientáció, hiszen lehet, hogy az éppen itt versenyző gyermekek közül pár év múlva többen már a kollégáink is lesznek – mondta Magda István tűzoltó alezredes, polgári védelmi felügyelő.

A versenyen induló 15 csapat a hatvani, a gyöngyösi és a hevesi járás általános- és középiskoláiból érkeztek.

A versenyen részt vevő csapatokat nagyrészt fiúk alkották, a szervezők nagy örömére azonban egyre több lány résztvevője van a katasztrófavédelmi versenyeknek.

A mai versenyen legjobban teljesítő csapatok jövő héten a megyei döntőben mérhetik össze tudásukat, ahol már az országos döntőbe jutás lesz a cél.


Tovább az archívumra