Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Konvektorcsere

Konvektorcsere

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A gázkonvektorok cseréjével folytatódik az Otthon Melege program. A szeptember huszonegyedikétől elérhető pályázatban az elavult fűtőberendezések korszerűsítésére lehet nyolcvan százalékos támogatást igényelni. A keretösszeg ezúttal másfélmilliárd forint.

Ezúttal az elavult gázkonvektorok cseréjéhez nyújt támogatást a kormány az Otthon Meleg program keretében. A pályázat szeptember 21-én nyílik meg, amelyben másfél milliárd forintot különítettek el a fűtési berendezések korszerűsítésére.

– Maximum ötszázezer forintot lehet egy-egy pályázó részéről igényelni és egy gázkonvektor cseréjére maximum 120 ezer forint támogatást lehet igényelni. Nyolcvan százalék az intenzitás. Ilyen magas még soha nem volt, általában 50 százalék támogatást szoktunk adni és 50 százalék önerő kell, most nyolcvan százalék arányban adunk támogatást a pályázathoz – mondta el Szabó Zsolt államtitkár.

Az elavult gázkonvektorok akár negyven százalékkal is több energiát használhatnak el, mint a korszerű berendezések, így érdemes pályázni a cserére. A programban bármely magánszemély részt vehet, a pályázatot ügyfélkapun keresztül lehet benyújtani.

– Tulajdoni lappal tudjam igazolni, hogy a nevemen van az ingatlan és olyan felnőtt, nagykorú magánszemélyek pályázhatnak vagy saját maguk, vagy pedig egy megbízott fél révén, ügyfélkapun keresztül, akik cselekvőképesek teljes körűen, vagy korlátozottan cselekvőképesek. Ami nagyon fontos, hogy kiskorúak is pályázhatnak, ha van egy nagykorú képviselője – jegyezte meg az államtitkár.

Érdemes gyorsan reagálni, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy az első néhány órában több ezren nyújtják be igénylésüket, a keretösszeg pedig véges. Aki pályázni szeretne, annak mindenképpen figyelni kell a szeptember huszonegyedikei határidőre.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nemzetiségi magazin - ismétlés
14:58
Vidróczki gála 2019 - Mátraaljai Néptánc és Hagyományőrző Egyesület - Domaházi táncok
15:03
Városháza – Jászárokszállás magazinja - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Tóth Boglárka és Sárközi Ágnes koncert
16:04
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:35
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Wilson's Promontory Nemzeti Park - természetfilm
19:08
Reklám
19:11
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból – ismétlés
19:33
Nézőtér - kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság