Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fitnesspark felnőtteknek

Fitnesspark felnőtteknek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hamarosan elkészül a fitness- és szabadidős park a Nyolcvanasi lakótelep Kisposta mögötti területén. A létesítmény a „Megszépül a városom” elnevezésű program keretében valósulhat meg dr. Szén Gabriella képviselő kezdeményezésére. A sportelemeket már kihelyezték, az elkövetkező napokban megkezdődik a környezet rendezése, melyet társadalmi munkában végeznek. A város a terület körbekerítésében és mobilkamerák kihelyezésében nyújt segítséget.

Már állnak a fitnesspark egyes elemei, kipróbálni azonban még nem lehet őket. Néhány munka még hátra van, de hamarosan birtokba vehetik a felnőttek is ezt a területet.

– A városlakók példaértékűen összefogtak és mi nyertük ezt a pályázatot, mint Gyöngyös város. Én azt hiszem, hogy ez az első a város történetében, ahol lakossági összefogásból született fejlesztés. A fő részek már megvalósultak, azt lehet itt körülöttünk látni, az elemek behelyezésre kerültek a tegnapi napon és lebetonozásra, de még van nagyon sok teendő, amit társadalmi munka keretében fogunk majd hétfő délután megcsinálni – sorolta dr. Szén Gabriella.

Az aljzaton lévő homokot szétterítik, körbelazúrozzák a fajátékokat, és a területet kitakarítják. Maga a játszóeszköz mintegy 2,5 millió forintba került, ezen felül az önkormányzat biztosítja a körbekerítéshez és az aljzat betonozásához szükséges forrást.

– Sok a vandalizmus játszótereinken, a bekerítéssel ez némileg megoldható, mert a közterület-felügyelet reggel ki fogja nyitni, este be fogja zárni, és tapasztalatok szerint lényegesebb kevesebb károkozás történik egy bekerített játszótérnél, mint egy bekerítetlen játszótérnél. Ami még nagyon fontos lenne, próbálom szorgalmazni – hogy tehát itt az egész téren egyetlen egy kézi szemetes található – hogy legyen több kézi szemetes a parkban – fűzte hozzá dr. Végh Attila, a körzet képviselője.

Dr. Végh Attila kiemelte azt is: mobilkamera helyek létesítéséről is döntött a testület, mely a város több pontján lesz megtalálható a jövőben. Hozzátette: szeretnék, ha ezt a területet is bekameráznák majd.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nemzetiségi magazin - ismétlés
14:58
Vidróczki gála 2019 - Mátraaljai Néptánc és Hagyományőrző Egyesület - Domaházi táncok
15:03
Városháza – Jászárokszállás magazinja - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Tóth Boglárka és Sárközi Ágnes koncert
16:04
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:35
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Wilson's Promontory Nemzeti Park - természetfilm
19:08
Reklám
19:11
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból – ismétlés
19:33
Nézőtér - kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság