Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fitnesspark felnőtteknek

Fitnesspark felnőtteknek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hamarosan elkészül a fitness- és szabadidős park a Nyolcvanasi lakótelep Kisposta mögötti területén. A létesítmény a „Megszépül a városom” elnevezésű program keretében valósulhat meg dr. Szén Gabriella képviselő kezdeményezésére. A sportelemeket már kihelyezték, az elkövetkező napokban megkezdődik a környezet rendezése, melyet társadalmi munkában végeznek. A város a terület körbekerítésében és mobilkamerák kihelyezésében nyújt segítséget.

Már állnak a fitnesspark egyes elemei, kipróbálni azonban még nem lehet őket. Néhány munka még hátra van, de hamarosan birtokba vehetik a felnőttek is ezt a területet.

– A városlakók példaértékűen összefogtak és mi nyertük ezt a pályázatot, mint Gyöngyös város. Én azt hiszem, hogy ez az első a város történetében, ahol lakossági összefogásból született fejlesztés. A fő részek már megvalósultak, azt lehet itt körülöttünk látni, az elemek behelyezésre kerültek a tegnapi napon és lebetonozásra, de még van nagyon sok teendő, amit társadalmi munka keretében fogunk majd hétfő délután megcsinálni – sorolta dr. Szén Gabriella.

Az aljzaton lévő homokot szétterítik, körbelazúrozzák a fajátékokat, és a területet kitakarítják. Maga a játszóeszköz mintegy 2,5 millió forintba került, ezen felül az önkormányzat biztosítja a körbekerítéshez és az aljzat betonozásához szükséges forrást.

– Sok a vandalizmus játszótereinken, a bekerítéssel ez némileg megoldható, mert a közterület-felügyelet reggel ki fogja nyitni, este be fogja zárni, és tapasztalatok szerint lényegesebb kevesebb károkozás történik egy bekerített játszótérnél, mint egy bekerítetlen játszótérnél. Ami még nagyon fontos lenne, próbálom szorgalmazni – hogy tehát itt az egész téren egyetlen egy kézi szemetes található – hogy legyen több kézi szemetes a parkban – fűzte hozzá dr. Végh Attila, a körzet képviselője.

Dr. Végh Attila kiemelte azt is: mobilkamera helyek létesítéséről is döntött a testület, mely a város több pontján lesz megtalálható a jövőben. Hozzátette: szeretnék, ha ezt a területet is bekameráznák majd.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:53
Tarjánka völgyi szurdok - kisfilm
10:07
Reklám
10:10
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 1. – Miből lesz a cserebogár? - rajzfilm sorozat
18:14
Zeneiskolások előadása - Farkas Brigitta - Grecsanyinoff: Tréfacsináló
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:04
Reklám
19:07
Nemzeti Színkottás Zenekar és a Gyöngyszem Zenekar koncertje
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Cantare városi vegyeskar adventi koncertje
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság