Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Két nap csúszással, szerdától kezdődik meg az Egressy Béni Általános iskolások tanítása az egykori Almásy Pál iskola épületében

Két nap csúszással, szerdától kezdődik meg az Egressy Béni Általános iskolások tanítása az egykori Almásy Pál iskola épületében

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A gáz visszakapcsolása miatt húzódott el a költözés, ezért kellett meghosszabbítani a szünetet. Ezeket a napokat pedig, majd szombatonként pótolják be.

Holnaptól már csaknem 300 Egressys diáknak szól a csengő, itt az egykori Almásy Pál iskola épületében. Azért kellett ide átköltözniük, mert az iskolájukban elkezdődik a felújítás, amelynek köszönhetően szeptembertől az új tanévet már egy új és korszerű épületben kezdhetik meg.

Itt még folynak a munkálatok, takarítanak és dekorálnak a pedagógusok is, pedig hétfő óta itt nekik már tanítaniuk kellene.

Most már melegek a konvektorok. Azonban két nappal ezelőtt a hideg épületben az elfagyás miatt a vizet sem nyitották meg, a takarítást sem tudták időben elkezdeni, így a tanítási szünet is tovább tartott a tervezetnél. Ezeket a napokat majd hétvégenként pótolják be.

A pedagógusok és az iskola kiszolgáló személyzete mellett az önkormányzat is segített az átköltözésben 14 közcélú munkás pakolta a bútorokat és 2 millió forintos támogatást is kapott erre a célra az iskola.

Kerbelné Túri Hedvig igazgató épp az egyik negyedikes osztályt mutatja, azt mondja épületrésztől függően is változik a hőmérséklet itt van talán a legmelegebb, de minden osztályban működik a konvektor és az épület is kellőképpen átmelegedett.

Szerdától pedig remélhetőleg zökkenőmentesen elkezdődhet itt a tanítás.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2010-02-09 )

Tovább az archívumra