Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jelentősen többen fordulnak a roma kisebbségi irodához pénzért, segítségért

Jelentősen többen fordulnak a roma kisebbségi irodához pénzért, segítségért

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A megnövekedett érdeklődés a cigány önkormányzat vezetője szerint a kemény télnek, gazdasági válságnak és a megszorításoknak egyaránt köszönhető.

A válság, a megszorítások és a hideg téli napok hatására egyre többen keresik fel a cigány kisebbségi irodát. Az iroda jó kapcsolatokat ápol a közüzemi szolgáltatókkal, ezért tudnak segíteni részletfizetés elérésében vagy haladék elintézésében is – mondja Czékmány Krisztina kisebbségi elnök. Elmondása szerint az adományozók idén szinte eltűntek, és tüzelőnek való fát sem tudnak intézni eltérően a korábbi telektől.

A Duránda mellett többségében a Harmadosztály lakói is fáznak, dacára annak, hogy néhány éve pályázati segítséggel épült ki a gáz mintegy félszáz háztartásba.

A szociális segély igénybevételének megváltozott feltételeivel sincsenek tisztában az iroda ügyfelei. Ma már családonként ugyanis csak egy fő kaphat havi 28.500 forintos szociális segélyt, az iroda munkatársainak sok munkája fakad abból is, hogy erről elég információt nyújtsanak az érdeklődőknek.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-02-09 )

Tovább az archívumra