Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A jászberényi Hamza Stúdió alkotói közül már többen is bemutatkoztak a gyöngyösi Fő tér Galériában

A jászberényi Hamza Stúdió alkotói közül már többen is bemutatkoztak a gyöngyösi Fő tér Galériában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ezúttal egy fiatal festőművész, Bartos Kinga festményeit láthatja a közönség.

Sajnos egy darabig ez lesz az utolsó kiállítás itt, hiszen márciusban elkezdődik a galériának helyet adó Tourinform iroda átépítése.

Valószínűleg az égiek is azt akarták, hogy a jászberényi Bartos Kinga festőművész legyen. Édesanyja, az ugyancsak elismert festőművész, B. Jánosi Gyöngyi és az az alkotó környezet, amelyet a Hamza-stúdió képzőművészei jelentenek, csupán felerősítették ezt.

A Gyöngyösön első alkalommal kiállító fiatal művészről a kiállítást megnyitó Molnár László már jó ideje tudja, hogy nem csak egyszerű tehetség. Képei a Hamza Stúdióban lezajló generációváltásról árulkodnak.

Bartos Kinga számára fontos a biztos mesterségbeli háttér. Ugyanakkor a saját festői nyelvezet megtalálása legalább annyira lényeges. Ebben a modern technika adta lehetőségekkel is él.

A művésznő legkorábbi képei, a geometrikus rendszerbe foglalt városképek egy technikai értelemben vett kísérletezésnek a részei. Legújabb korszakának képei viszont már egy spirituális világot tárnak fel előttünk. Bartos Kinga önálló kiállítása a Fő tér Galériában március 2-ig tekinthetjük meg.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2010-02-09 )

Tovább az archívumra