Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Aláírásgyűjtésbe kezdett az egyik Aranysas úti lakótömb

Aláírásgyűjtésbe kezdett az egyik Aranysas úti lakótömb

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A lakók az előttük lévő 5 platánfát szeretnék kivágatni. Azt mondják, állandó problémáik vannak a fák miatt, amik az utca többi lakóját kevésbé érintik. Az aláírt kérelmet a napokban juttatják el a polgármesteri hivatal felé.

Az Aranysas utca 101-107-es számú lakótömbje kezdett aláírásokat gyűjteni, a velük szemben lévő platánfák kivágatásához. A fák – a lakók elmondása szerint – folyamatos gondokat okoznak nekik egész évben. A lehullott lombot csak november közepéig szállítják el, a platánfák pedig még ezután is hullajtják leveleiket, így a lakóknak nem csak a ház elől, de a garázslejárókból is el kell takarítaniuk. Többen pedig allergiásak a platánfa virágára is. És ez csak az egyik probléma.

A kérelmet eddig a 4 ház lakói írták alá, de állításuk szerint többen is egyetértenek velük. Vannak azonban, akik a fák védelme érdekében egy ellenző petíciót adnak körbe az utca többi lakójának. Tusnádi úr elmondta: ők nem azt szeretnék, hogy semmilyen fa ne legyen az utcában, csak az állandó problémákat akarják megszüntetni.

Az ügyben kerestük a polgármesteri hivatal illetékeseit is, ám ők addig nem kívánnak nyilatkozni, míg nem történik konkrét megkeresés. Annyit megtudtunk, hogy csak a hivatal engedélyezheti és kérheti a kivágást, azonban egy régebbi testületi ülésen erről már elutasító döntés született.

Sütő Dániel


Az Aktuális napi hírei (2010-02-09 )

Tovább az archívumra