Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egyre több a kátyú

Egyre több a kátyú

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A téli időjárás nyomán egyre több a kátyú az utakon. A szakemberek azt mondják, a tél végi felméréseket követően csak tavasszal kezdődhet el a legkritikusabb szakaszok meleg aszfaltos javítása.

Akár ekkora kátyúkkal is találkozhat az, aki a napokban a Petőfi vagy a Kossuth úton jár. A téli csapadéknak és a fagyási-olvadási ciklusoknak köszönhetően nagyon sok a kátyú ezeken az utakon is.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztálya kérdésünkre azt válaszolta, hogy a téli időszakban is folyamatosan, ütemezetten végeznek lokális burkolatjavításokat. Erre azonban akkor van lehetőségük, amikor az időjárás száraz és a hőmérséklet 0 fok felett van.

A Petőfi utcával kapcsolatban azt írták, a társaság mérnöksége január 31-ig ütemezte be az út hidegaszfaltozását. Jelen esetben azonban nem csak a hőmérséklet, de a csapadék is akadályozza a munkát. A hó miatt az utak nedvesek, így amint száraz lesz a burkolat, megkezdődhetnek a javítások. A tartósabb és hatékonyabb burkolatjavítási munkák elvégzésére még várnunk kell, hiszen a teljeskörű felújítást csak tavasztól őszig lehet elvégezni.

Sokan a közösségi portálokon panaszkodnak arra, hogy szinte járhatatlan az út Kékestetőre is, érdemi változás pedig évek óta nem történik, pedig ez az ország egyik legfontosabb turisztikai célpontja.

A közútkezelő azt válaszolta kérdésünkre, hogy a Kékestetőre vezető út felújításának tervei elkészültek. Azonban csak akkor indulhat el a beruházás, ha a szükséges források is rendelkezésre állnak. Azt, hogy mikor lesz erre pénz, egyelőre a Közútkezelő sem tudta megmondani.


Tovább az archívumra