Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Idei tervek

Idei tervek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A beruházások éve volt 2018 Gyöngyösön – mondta Hiesz György polgármester Fórum című műsorunkban. A tavalyi év legnagyobb beruházása a Szent Bertalan templom toronysisak-rekonstrukciója volt, ami idén is folytatódik. Ebben az évben a művelődési ház energetikai és belső felújítása van tervben, továbbá a Fő tér vonzóbbá tétele, és mintegy 30 millió forintot szánnak mentálhigiénés programokra is.

2018-ban a város legnagyobb beruházása volt a Szent Bertalan templom toronysisak-cseréje – mondta Hiesz György Fórum című műsorunkban, melyben értékelte az elmúlt évet.

– Nagytemplom, toronysisak, látványlift, fogadóépület, kávéház és a kerékpárút. Ugye ennek az üteme elkészült, tavaly egy durván ilyen 200 milliónyi munka, ebből a leglátványosabb a tornyot azt lehet látni, gyönyörű. A toronysisak tényleg olyan, mint a régi képeken, most már össze tudom téveszteni a tűzvész előtti és utáni állapotokat – fogalmazott.

Ahogy a toronysisak-rekonstrukció beruházása is csúszott és többletforrásra is szükség volt, úgy más uniós pályázatoknál is előfordultak csúszások. Ahogy például az új tűzoltólaktanya építése esetében is. Lezajlott a közbeszerzés, 2 éve kormányzati döntés születetett 880 millió forintos támogatásról, de szinte biztos, hogy 1 milliárd forintot is meghaladja majd a kivitelezés– mondta a városvezető, aki kiemelte: bízik abban, hogy idén már elindul a beruházás.

Az idei évben is számos beruházás kezdődik, vagy folytatódik, hiszen több megkezdett fejlesztést csak idén tudnak befejezni – ilyen például a toronysisak-rekonstrukcióhoz kapcsolódó kerékpárút.

– A következő ilyen, ami leghamarabb indulhat, ez a művelődési ház energetikai felújítása. Itt teljes körbe hőszigetelés, födémszigetelés, nyílászárócsere. Ez egy ilyen 230 millió forint, és ehhez 64 millió forint önerőt tettünk eddig hozzá, bár várunk állami segítséget, de el kellett indítani a közbeszerzés miatt. Aztán indulhat egy belső művelődési ház felújítás, szintén uniós pályázaton nyertünk 300 millió forintot, ebből 135 millió forint művház – sorolta a polgármester.

Továbbá 10 millió forintból a Fő tér egyik belső udvarárban lesz egy új kis színpad, az ottani kitelepülőknek kiépítik a víz- és szennyvízhálózatot és egy játszóteret is terveznek oda. Emellett szeretnének egy teljesen új színpadot, mely 35 millió forintból valósul meg, és több mint 100 millió forintot költenek kulturális programokra is.


Tovább az archívumra