Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Toborzónap

Toborzónap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A rendőri hivatás iránt érdeklődő fiatalokat várták a Gyöngyösi Rendőrkapitányságon – toborzó napot tartottak a végzős középiskolásoknak. A résztvevőknek előadást tartottak arról, milyen feltételeknek kell megfelelniük ahhoz, hogy rendőrök legyenek, és a szakma eddig kevéssé ismert oldalaival is megismerkedhettek.

– Igazából mindig is érdekelt a rendvédelem, katonaság, rendőrség is. Jó lenne segíteni másokon – mondja ez a fiatal, aki a Vak Bottyán János Katolikus Szakközépiskolából érkezett másodmagával a rendőrségi nyílt napra. Ő már a felvételi jelentkezési lapján is ezeket a szakmákat jelöli meg – mondja.

A kapitányság épületében megtartott toborzónapra a József Attila Szakközépiskolából is érkeztek szép számmal fiatalok. Az eseményen előadást hallgathattak meg többek között arról, hogy milyen feltételeknek kell megfelelniük ahhoz, hogy rendőrök legyenek.

– A Heves megyei Rendőr-főkapitányság valamennyi helyi szerve ebben az évben is nyílt napokat tart célzottan azzal a céllal, hogy azt a korosztályt, akik érintettek lehetnek a továbbtanulás szempontjából, megszólítsuk, esetleg bemutassuk nekik a szakmánk rejtelmeit, nyilvánvalóan azzal a nem titkolt céllal, hogy később kollégaként köszönthessük őket – magyarázta Soltész Bálint, a HMRFK sajtószóvivője.

Az elméleti tudnivalók mellett az érdeklődők megnézhették, sőt fel is próbálhatták a védő felszerelést és bepillantást nyerhettek a rendőri munka izgalmas világába is.

– Szakmai bemutatókat is láthattak a munkatársaim által előadott fegyverzeti bemutatón, a rabosítást ugye kipróbálhatták, tehát ujjlenyomat-készítés, fényképezés rejtelmei, felszereléseket is felpróbálhatják ezeken a nyílt napokon a középiskolás gyermekek – sorolta a szóvivő.

Mindemellett abban is segítséget nyújtottak a fiataloknak, hogy hogyan tudnak jelentkezni rendészeti szakgimnáziumokba, vagy a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre.


Tovább az archívumra