Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Központi felvételi

Központi felvételi

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szombaton írják az általános iskolások a központi felvételi vizsgákat. Az írásbeli felmérés alkalmával magyar irodalom és matematika feladatsorokat kell megoldaniuk. Ezt egy személyes elbeszélgetés követheti.

Hamarosan csatlakozhatnak ezekhez a Berzés diákokhoz azok, akik sikeresen szerepelnek a hétvégén a központi felvételi vizsgán. A felmérésen magyar és matematikai feladatokat kell megoldaniuk, melyek évről-évre hasonló összeállításúak.

– Tulajdonképpen a feladatsorok igényességében, nehézségében vannak hullámzások, de a feladatok jellege már kiszámítható, mert több évtizedre tekint vissza ennek a központi felvételinek az intézménye. És ezek a feladatsorok ráadásul az interneten is fent vannak, úgyhogy aki ilyen formában a felvételi vizsgára készül és ezeket megnézte, azt nagy csalódás nem fogja érni ezek után – fogalmazott Czinder Péter, a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium igazgatója.

A Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium nyolcosztályos képzést is hirdet. Erre a mostani negyedikesek jelentkezhettek. Ehhez természetesen a felvételi elvárásai és rendje is illeszkedik.

– A nagyoké, hogy így mondjam kicsit rövidebb lesz, talán egyszerűbb is lesz, mert nem nagyon szeretnénk mélyre hatolni a gyerekek vizsgálatakor, de a negyedikeseknél sokkal, de sokkal nagyobb a tét, úgyhogy az ő elbeszélgetésük ki fogja tölteni a jogszabály nyújtotta maximális keretet. Alapkészségeket akarunk vizsgálni és a legfontosabb az, hogy kiderítsük, hogy az illető mennyire készült fel arra, hogy a tanulmányait gimnáziumi szinten folytassa – magyarázta az igazgató.

A szombati írásbeli tesztre közel 120 gyermeket várnak a Berzében. Ennek eredményét már január 25-én megtudhatják a tanulók. Ezt követően február 26-tól 28-ig tarják a szóbeli felvételi elbeszélgetéseket. A tervek szerint 3 négyosztályos és egy nyolcosztályos képzést indít szeptembertől a gyöngyösi gimnázium.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A sándorgyuri - portréfilm
15:21
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Verőke - Ide lábam, ne oda…
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:12
Világörökség_Jászó 
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság