Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Téli záróvizsga

Téli záróvizsga

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több mint 100 végzős hallgató tett záróvizsgát a Gyöngyösi Károly Róbert Campuson. Nagyobb számban alapképzésen végző tanulók vizsgáztak, az agrártudománytól kezdve a gazdaságtudományon át az informatika képzésig. A hallgatóknak a szóbeli vizsga mellett a diplomamunkájukat is ismertetni kellett.

Keresztféléven végző hallgatók tettek záróvizsgát a Gyöngyösi Károly Róbert Campuson. Sokan kihasználták még az utolsó pillanatokat, hogy átolvassák tételeiket. Dóra is így tett, aki kereskedelem és marketing szakos volt és közgazdász szeretne lenni.

– Két héttel a záróvizsga előtt kezdtem el tételszerűen tanulni ugye „A-B” tételsorunk volt és folyamatosan tanulgattam. Prezentációval készültem és sok tanulással – mondta.

Akik még nem teljesítették a nyelvvizsgakövetelményeket, azoknak sincs okuk aggodalomra, hiszen júliusig még lehetőségük van pótolni a dokumentumaikat, tehát aki szeretne jelentkezni február 15-vel mesterképzésre, vagy más felsőfokú képzésre, még megteheti azt nyelvvizsga nélkül is – tudtuk meg Bujdosó Zoltán főigazgatótól.

– Akik most végeznek, ők tudnak bejelentkezni február 15-vel véget érő felvételi eljárási időszakba, tehát akik most diplomát szereznek, már szeptembertől folytathatják tanulmányaikat. Erre szoktuk is mindig kérni és ösztönözni a diákokat, hogy ha most végeznek, akkor már gondoljanak a jövőre is és mesterképzésben tanuljanak tovább – magyarázta.

Bujdosó Zoltán végül kiemelte: jövőre megváltozik a felvételi eljárás szabályozása. Ez azt jelenti, hogy ez az utolsó év, amikor nyelvvizsga nélkül még jelentkezni lehet azokra a képzésekre, ahol később előkövetelmény lesz a nyelvvizsga.


Tovább az archívumra