Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Költségvetési vita

Költségvetési vita

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megkezdte a költségvetés vitáját a gyöngyösi képviselő-testület. A képviselők idei első rendes ülésükön a büdzsé első fordulós tárgyalása mellett változtattak az önkormányzati ösztöndíj feltételein is.

A képviselő-testület módosította az önkormányzati ösztöndíj feltételeit. A havi 40 000 forintos ösztöndíjat 2017-ben hozta létre az önkormányzat szociálisan rászoruló gyöngyösi fiatalok pénzügyi támogatása céljából, a településhez történő kötődés erősítése, a helyi munkaerőpiac szervezésének segítése, a tanulmányi költségek enyhítése érdekében. A januári ülésen elfogadott változások következtében többen élhetnek majd a pályázati lehetőséggel, miután a feltételül szabott egy főre eső jövedelem felső határát a mindenkori minimálbér összegében határozta meg az önkormányzat. Ugyancsak fontos változás, hogy az eddig meghatározott BA és MSc képzések mellett a meglévő végzettséghez képest speciális szakképzést nyújtó tanulmányokat folytatók is kaphatnak ösztöndíjat. A támogatás feltétele, hogy az ösztöndíjban részesülők a bizonyítvány megszerzését követően az önkormányzatnál vagy cégeinél helyezkedjenek el.

A Szent Bertalan-templom toronysisak-rekonstrukciója után újabb templomtorony újulhat meg a városban, miután a képviselők a Gyöngyös-Alsóvárosi Ferences Plébánia kérésére 10 millió forinttal járultak hozzá a Sarlós Boldogasszony Ferences templom tornyának felújításához. A gyöngyösiek által Barátok templomaként ismert épület tornyának állapota annyira leromlott, hogy balesetveszélyessé vált, ami a felújítását elkerülhetetlenné tette. A munkák több mint ötvenmillió forintba kerülnek, a különbözetet a plébánia egyéb forrásokból teremti elő.

A grémium a januári ülésen megkezdte a város idei költségvetésének tárgyalását. A mintegy 14 milliárd forintos főösszegű büdzséről első fordulóban egyeztettek a képviselők, akik a februári közmeghallgatás után újra tárgyalnak majd róla.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:03
Márkus Liza - Könnyű mint az 1x1
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Luther Márton élete 5. – Minden eladó - rajzfilm sorozat
19:08
Reklám
19:11
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság