Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Irodalmi beszélgetések

Irodalmi beszélgetések

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Vachott Sándor Városi könyvtár által kiírt versíró pályázat alkotásaiból tartottak felolvasást a Vachott-kör januári összejövetelén. A kezdeményezésnek a legfőbb célkitűzése az volt, hogy megismerjék azokat a gyöngyösi költőket is, akik korábban még nem szerepeltek verseikkel a könyvtár rendezvényein.

A pályázatra összesen 33-an adtak be verseket, volt, aki több verset is küldött. Az est azonban nem kizárólag a versekről szólt, egy irodalmi témájú beszélgetéssel is készültek a rendezvény alkalmából. Nem titkolt céljuk, hogy növeljék annak a Vachott-körnek a létszámát, amelyhez egyébként költőkön kívül zenészek és képzőművészek is csatlakozhatnak.

– A könyvtár kiírt egy pályázatot a Vachott-év alkalmából. 33-an adtak be verseket, volt, aki több verseit is beadott – köztük a Vachott-kör tagjai. De szeretnénk most megismerni azokat a költőket, akik rajtunk kívül adtak be a pályázatra verseket, ezért egy beszélgetős irodalmi este terveztünk a mai napra – sorolta Petrovics Éva, szervező.

A jövőben szeretnének egy olyan antológiát is kiadni, amely a Gyöngyös és környéki irodalmárok munkáit tartalmazná. A rendezvényre szép számmal érkeztek alkotók, több korosztályból is.

– Több témakör is volt a pályázatban, én a „szülőföldem” kategóriát választottam, és a Hazafelé című versemet fogom elolvasni, ami Gyöngyösről szól – árulta el még a program előtt Mátrai Stella költő.

A tavalyi Vachott-év alkalmából már több eseményt is szervezett a könyvtár, a legjelentősebb ezek közül a költészet napi Vers-tér volt, amelyet idén áprilisban ismét szívesen megrendeznének.


Tovább az archívumra