Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Életet mentettek

Életet mentettek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egy csokoládédarabot nyelt félre az az abasári kisfiú, akihez a gyöngyösi mentőket riasztották. Az egy éves fiú torkán egy mogyoródarab akadt meg, melyet a szülők nem tudtak eltávolítani, így riasztották a mentőket. A kisfiút sikerült megmenteni.

Életveszélyben volt az az egyéves abasári kisfiú, akihez a gyöngyösi mentőket riasztották. Úgy tudjuk, a kisfiú egy mogyoródarabot nyelt félre, mely a torkán akadt. A szülők azonnal hívták a segélykérőt, akik telefonon folyamatosan tartották velük a kapcsolatot, miközben ők próbálták eltávolítani a fennakadt darabot.

– Azonnal riasztva lett Gyöngyösről az esetkocsi, a szülők viszont pánikba esve saját kocsiba ültetve az egy éves gyermeket és elindultak a mentő irányába. Félúton sikerült is találkozniuk, a mentők a gyermeket már eszméletlen állapotban nagyon gyér légzéssel és keringéssel vették át a szülőktől. Az egységvezető mentőtiszt bajtársunk ő azonnal felmérte a helyzet súlyosságát, emeltszintű légútbiztosítást mellett döntött, mivel az idegen testet ők se tudták eltávolítani, így a gyermeket stabil állapotban, lélegeztetve tudták beszállítani a legközelebbi kórházba – részletezte Leskó Diána az Országos Mentőszolgálat Észak Magyarországi Régiójának kommunikációs munkatársa.

A kisfiút az eset után a Heim Pál Gyermekkórházba szállították. A gyors ellátásnak köszönhetően már jól van, azóta hazaengedték.

– A kisgyermek elsődleges ellátás után gyermek-intenzívosztályra került, ahonnan információink szerint pár nap után haza is engedték, és teljesen stabil állapotban, maradványtünetek nélkül sikerült ezt a balesetet túlélnie – tette hozzá Leskó Diána.

Úgy tudjuk, a mentőszolgálat dolgozói a segítségnyújtásért szakmai dicséretet kaptak.


Tovább az archívumra