Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Újabb közmunkaprogram

Újabb közmunkaprogram

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A tervek szerint ötvenöt főt foglalkoztat a gyöngyösi önkormányzat a március 1-jén induló, és egy éven át tartó közfoglalkoztatási programban. A részletekről rendkívüli ülésen egyeztetett a város képviselő-testülete.

Egyetlen előterjesztés szerepelt a gyöngyösi képviselő-testület február 20-i, rendkívüli ülésének napirendjén. A képviselők a 2019. március 1-én induló közfoglalkoztatási programban való részvételről tárgyaltak.

A közfoglalkoztatotti program feltételei módosultak, ugyanis míg korábban 70 %-os támogatást kapott az önkormányzat az államtól államtól a bér- és járulékköltségekre, addig az újonnan induló programban a támogatás intenzitása 60 %-ra csökken, és ugyanez vonatkozik a különböző szervezetekre is, amelyek viszont eddig a bér- és járulékköltségek 100 %-ára kaptak támogatást.

Az önkormányzat az egy éven át tartó program keretében összesen 55 fő foglalkoztatására nyújt be pályázatot. A 2020 márciusáig tartó közfoglalkoztatási program teljes önrésze 24 millió forint, amelyből 2019-ben 18 millió forintot kell biztosítania az önkormányzatnak.

A 6 vagy 8 órában foglalkoztatottak feladatai közé tartozik majd többek között a közterületek takarítása, a nyilvános illemhelyek kezelése, de a program keretében adminisztrátorok és kézbesítők foglalkoztatását is tervezi az önkormányzat.


Tovább az archívumra