Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fiatalok az egészségért

Fiatalok az egészségért

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Második alkalommal rendeztek egészségnapot a Berze Nagy János Gimnáziumban, azzal a céllal, hogy főként a szexuális úton terjedő betegségekről, és a fogamzásgátlás különböző fajtáiról tájékoztassák társaikat játékos feladatok segítségével. Mindemellett a diákok egészséges süteményeket kóstolhattak, teszteket tölthettek ki és részt vehettek vérnyomásmérésen is.

Smoothie, egészséges sütemények, prevenciós verseny, interaktív játékok – második alkalommal rendeztek egészségnapot a berzés fiatalok.

– Az a célunk igazából, hogy olyan témák is eljussanak a diáksághoz, amik biológia órán, vagy egészségnevelési órán nem nagyon kerülnek elő – ilyenek például a szexuális úton terjedő betegségeknek a megelőzése, illetve például a fogamzásgátló eszközöknek is ugye a népszerűsítése. Igazából azt szeretnénk, hogy az emberek fejében ezek ne tabutémák legyenek, ne különböztessük meg embertársainkat ez által, hanem természetesen tudjunk beszélni róluk, hiszen a fiatalság körében ez egy elég nehezen előkerülő téma – mondta el Jaros Jázmin, a Berze Nagy János Gimnázium diákja.

Az akció a Semmelweis egyetem egészségversenyéhez kapcsolódik, a berzés fiatalok az országos döntőbe szeretnének bekerülni, amely március elején lesz. Ennek a feltétele a mostani kezdeményezés. Két csapatot is alakítottak, és számos programmal készültek.

– Egészséges sütikkel, BMI számítással, vérnyomásméréssel várjuk az érdeklődőket, fent a termekben jelenleg is egészségnevelési órák zajlanak, főleg játékosan – említette Jaros Jázmin.

Ez pedig már a könyvtár, ahol a fogamzásgátlás különböző lehetőségeire hívták fel a figyelmet egy flashmob keretében, játékos formában.

– Szerintem nagyon fontos ez az egész így a mindennapjainkban is, és hát én már kipróbáltam az eddigiek közül mindent, tehát kóstoltam sütit, ittam smoothiet, és nagyon örülök, hogy tartanak ilyen egészségnapot, mert így egészségesebbek lehetünk és felkészítenek rá, hogy hogyan legyünk egészségesebbek majd – magyarázta a hetedikes Csörgő Balázs.

Az intézmény nem csak az ilyen jellegű eseményeknek ad teret évről évre, hanem fontosnak tartja például a Magyar Parasport Napját is. Most pénteken ehhez a naphoz kapcsolódóan kiállítással és előadásokkal várják az érdeklődőket.


Tovább az archívumra