Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Keresik a tetteseket

Keresik a tetteseket

Milliós nagyságrendű károkat okoztak azok az egyelőre még ismeretlen személyek, akik színesfémlemezeket tulajdonítottak el a Mátra Művelődési Központ építési területéről, továbbá a szegélylemezek alatti épületszerkezet is megbontották. Ez potenciális beázás-és balesetveszélyt jelent. A szakemberek arra kérik a városlakókat, hogy óvatosan közlekedjenek az érintett területeken.

Egy hónapja sincs, hogy megkezdték a Mátra Művelődési Központ energetikai korszerűsítését, máris illetéktelenek jutottak be az építési területre, és megbontották az épület felső bádogos szerkezeteit – mondta el televíziónknak Eperjesi László, a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. ügyvezetője.

– Színesfém lemezeket tulajdonítottak el. Egy potenciális beázásveszély keletkezett az épületen, a rendőrség természetesen megkezdte a vizsgálatokat, és a szakemberek a károk felmérését a tegnapi nap folyamán megkezdték, de ma éjszaka is történt illetéktelen behatolás, és emiatt a kárfelmérés még nem teljes – magyarázta.

A kár akár milliós nagyságrendű is lehet – az előzetes számítások alapján.

– Megbontásra kerültek a vörösréz szegélylemezek alatt azok az épületszerkezetek is, amire ezek rá voltak építve, ezek főleg a kisméretű téglák, azokat már a kivitelező visszabontotta, mert ott potenciális balesetveszély van és kérjük a tisztelt városlakókat, hogy akik használják a művelődési ház előtti járdákat, ahol a jelölt szakaszok vannak, ott az épületet kerüljék ki, mert potenciális balesetveszély van – nyomatékosította Eperjesi László.

A feljelentést megtették a rendőrség felé. Eddig összesen 3 alkalommal okoztak kárt az illetéktelenek – tette hozzá az ügyvezető.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Városháza – összefoglaló a jászárokszállási képviselőtestületi ülésről
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Neve is van: Budapest - ismeretterjesztő film 3. rész
16:42
Reklám
16:46
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Zárógála - Törökország
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:11
"Vár állott, most kőhalom…" - Középkori romvárak és várromok Magyarországon - Buják
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság