Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Késnek az értesítők

Késnek az értesítők

A központi rendszer hibái miatt a gyöngyösi magánszemélyek egy része késve fogja kézhez kapni a helyi adóról szóló értesítőt és a befizetéshez szükséges csekkeket – erről beszélt Fórum című műsorunkban Hiesz György polgármester, továbbá összegezte az idei költségvetést is. A már megkezdett beruházások folytatásán túl szó esett a Haller-Berényi kastély felújításáról is. A pályázat értelmében itt lesz 7 bérlakás, és közösségi helységek is.

Már tavaly is voltak nehézségek a helyi adóbevallási ívek, csekkek kikézbesítésével, ám idén még nagyobb a gond. Szinte biztos, hogy a legtöbb gyöngyösi lakos a központi számítógépes rendszer hibás működése miatt késve kapja majd meg az értesítőket – mondta Fórum című műsorunkban Hiesz György, polgármester.

– Van 3700 adózó, aki vállalti szférában van, nekik mondjuk egyszerű a helyzet, mert elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül lebonyolítja. De több mint 16700, vagy 16900 adóbevallásunk van, amit ki kell küldeni, meg kell állapítani, ki kell küldeni, ki kell nyomtatni a csekkeket, na, ez a rendszer gyakorlatilag január közepe óta, amin a kolléganők dolgoznak, egyszerűen nem működik, lelassul, nem hajlandó kezelni a parancsokat – magyarázta a polgármester.

Aki megkapja ma vagy holnap az értesítőket, annak van esélye arra, hogy befizetheti határidőre, aki azonban később kapja meg, önhibáján kívül is késedelembe esik – mondta a városvezető, aki kiemelte: keresik a módját annak, hogyan tudják majd kártalanítani a lakosságot.

Elhangzott továbbá az is a műsorban, hogy a vártnál jobb a költségvetés.

– A 14 milliárdból, 6,8 milliárd forint lesz fejlesztés, felhalmozás. Óriási pénz. És ugye a képviselőkkel mindig vita van, hogy kell-e még külön képviselői fejlesztési keret körzetenként – jól meg gyomroztuk egymást, de végülis kapott az egyéni képviselői csapat is egy fejlesztési keretet, ami az adott választókörzetben a legszükségesebb kiadásokra, útra, járdákra, sok mindenre fog jutni – sorolta.

Ez egy 90 millió forintos keret.

A már megkezdett beruházások folytatásán túl szó esett továbbá a Haller-Berényi kastély felújításáról is. A pályázat értelmében itt lesz 7 bérlakás, és lesznek közösségi helységek is a földszinten.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nemzetiségi magazin - ismétlés
14:59
Zeneiskolások előadása - Szita Jázmin - Telemann: Menüett
15:01
Városháza – Jászárokszállás magazinja - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Nemzeti Regatta 2019.
16:04
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Zeneiskolások előadása - Szendrei Dávid - Kiss Norisz - Liszt: II. magyar rapszódia
19:04
Reklám
19:06
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból – ismétlés
19:33
Nézőtér - kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság