Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Késnek az értesítők

Késnek az értesítők

A központi rendszer hibái miatt a gyöngyösi magánszemélyek egy része késve fogja kézhez kapni a helyi adóról szóló értesítőt és a befizetéshez szükséges csekkeket – erről beszélt Fórum című műsorunkban Hiesz György polgármester, továbbá összegezte az idei költségvetést is. A már megkezdett beruházások folytatásán túl szó esett a Haller-Berényi kastély felújításáról is. A pályázat értelmében itt lesz 7 bérlakás, és közösségi helységek is.

Már tavaly is voltak nehézségek a helyi adóbevallási ívek, csekkek kikézbesítésével, ám idén még nagyobb a gond. Szinte biztos, hogy a legtöbb gyöngyösi lakos a központi számítógépes rendszer hibás működése miatt késve kapja majd meg az értesítőket – mondta Fórum című műsorunkban Hiesz György, polgármester.

– Van 3700 adózó, aki vállalti szférában van, nekik mondjuk egyszerű a helyzet, mert elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül lebonyolítja. De több mint 16700, vagy 16900 adóbevallásunk van, amit ki kell küldeni, meg kell állapítani, ki kell küldeni, ki kell nyomtatni a csekkeket, na, ez a rendszer gyakorlatilag január közepe óta, amin a kolléganők dolgoznak, egyszerűen nem működik, lelassul, nem hajlandó kezelni a parancsokat – magyarázta a polgármester.

Aki megkapja ma vagy holnap az értesítőket, annak van esélye arra, hogy befizetheti határidőre, aki azonban később kapja meg, önhibáján kívül is késedelembe esik – mondta a városvezető, aki kiemelte: keresik a módját annak, hogyan tudják majd kártalanítani a lakosságot.

Elhangzott továbbá az is a műsorban, hogy a vártnál jobb a költségvetés.

– A 14 milliárdból, 6,8 milliárd forint lesz fejlesztés, felhalmozás. Óriási pénz. És ugye a képviselőkkel mindig vita van, hogy kell-e még külön képviselői fejlesztési keret körzetenként – jól meg gyomroztuk egymást, de végülis kapott az egyéni képviselői csapat is egy fejlesztési keretet, ami az adott választókörzetben a legszükségesebb kiadásokra, útra, járdákra, sok mindenre fog jutni – sorolta.

Ez egy 90 millió forintos keret.

A már megkezdett beruházások folytatásán túl szó esett továbbá a Haller-Berényi kastély felújításáról is. A pályázat értelmében itt lesz 7 bérlakás, és lesznek közösségi helységek is a földszinten.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:53
Tarjánka völgyi szurdok - kisfilm
10:07
Reklám
10:10
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 1. – Miből lesz a cserebogár? - rajzfilm sorozat
18:14
Zeneiskolások előadása - Farkas Brigitta - Grecsanyinoff: Tréfacsináló
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:04
Reklám
19:07
Nemzeti Színkottás Zenekar és a Gyöngyszem Zenekar koncertje
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Cantare városi vegyeskar adventi koncertje
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság